2011-12-01, 19:13
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sąsiedzi mają alergię na koty - proszę o pomoc!
Cytat:
Napisane przez esfira
nie rozumiem w ogóle jakie to ma znaczenie, że mają alergię na koty, przecież nie mieszkają z wami, a kot chyba nie będzie do nich chodził w gości? Jak wasz kot może im zaszkodzić, skoro mieszkacie na innych piętrach? Tak jak piszesz, alergeny nie przenikają przez ściany :|
może pójdź do nich i naściemniaj, że bierzesz kota na jakiś czas, że od koleżanki na przechowanie czy coś i że jeśli u nich się pojawią objawy alergii, to go oddasz? Bo rozumiem, że ich zgoda jest kluczowa, żebyście mogli wziąć kota?
Kiepska sytuacja, nawet jak weźmiecie kota, to za każdym razem jak sasiadka kichnie, wy i wasz kot będziecie podejrzani... 
|
no właśnie ja też nic z tego nie rozumiem, ten powód wydaje mi się wręcz idiotyczny 
właściciel nie ma nic przeciwko, wszystko zależy od nich 
ponoć kiedyś ktoś miał już kota i oni ciągle wydzwaniali do właściciela że mają alergię i niestety kot został usunięty
z tego co wiem to tamten kot chodził po klatce, ogródkach, może sama obecność kota im przeszkadzała? może jego właściciele go wystarczająco nie pilnowali?
spróbuję z nimi porozmawiać dlatego szukam sensownych argumentów, mogę im powiedzieć że jeśli alergia im wróci to się wyprowadzimy ale boje się,że im sama obecność kota będzie przeszkadzać no i co wtedy zrobię? przecież nie udowodnię czy to na prawdę alergia, a nie chcę się stąd wyprowadzić 
Przetrząsam teraz cały internet i doczytałam,że przy odpowiedniej pielęgnacji i dbaniu o czystość kot może przebywać nawet w tym samym mieszkaniu co alergik. Zresztą są przecież leki odczulające. Sama nie wiem już co zrobić
|