Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - rozszerzenie, matrura, studia, nie wiem co wybrać
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-01, 21:51   #9
viva91
na przekór do celu

Dot.: rozszerzenie, matrura, studia, nie wiem co wybrać

Cytat:
Napisane przez twee Pokaż wiadomość
więc miałam pewien plan, tzn. po zdaniu matury zrobić gap year. Pewnie niektóre z was wiedzą na czym to polega - przerwa od nauki/pracy w celu zdobycia nowych doświadczeń, podróżowania. Uwielbiam jeździć po świecie i poznawać nowe miejsca, więc bardzo mnie do tego ciągnie, a na dodatek przyniosłoby to korzyści, czyli dobre poznanie języka. Myślę, że gdybym posługiwała się nim codziennie przez rok, to nie musiałabym się martwić o studia, ale zostaje inna kwestia.
Jak na studiach za granicą są postrzegani tacy ludzie, tzn po przerwie od nauki, w końcu mogłabym wyjść na osobę leniwą lub mało ambitną
wydaje mi się że za granicą robią częściej gap year niż w Polsce więc to żaden problem.

a myślisz że uzyskasz pełne stypendium z uczelni? co będzie jak uniwersytet opłaci ci 50% kosztów, skąd weźmiesz drugą połowę, dajmy na to 20-25 tys zł? no i załóżmy że póki co nie brałabyś tych pieniędzy od rodziców.

pytam z ciekawości bo nie wiem jak osoba po szkole średniej może zarobić tyle pieniędzy w tak krótkim czasie.