Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-02, 10:28   #1663
zalotnica83
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
wczoraj pomyślałam o różnych rodzajach krokietów (naleśniki z nadzieniem); np. z pieczarkami, z mięsem czy kapustą; zrobisz wcześniej, a przed podaniem tylko przesmażysz na patelni albo do piekarnika wrzucisz;

albo na zimno - wrapsy z sałatą, mięskiem z kurczaka, fasolą itp. i do tego sos czosnkowy czy meksykański ....

despa zaproponowała kapuśniaczki - super pomysł i też mogą być rożne smaki z kapusta właśnie, z mięsem alboz parówką (najszybciej i najtaniej );

no sałatki ... ja polecam szybką i nie wymagającą większego wysiłku, a przepyszną - brokuł + jajka + pomidor + sos czosnkowy przepyszne połączenie smaków

albo kupujesz gotową mieszkankę sałat np. w biedronce, do tego pokrojone na pół pomidorki cherry albo koktajlowe, szczypior, ogórek świeży i np. kuleczki mozzarelli jak lubicie; do tego śmietana + majonez i szybka pyszna odświeżająca i lekka sałatka gotowa

o i jeszcze jakieś kabanosy, czy klopsiki ...

kiedyś kiedyś gościom zaserwowałam m.in. grzanki - jedne z masłem czosnkowym (posiekałam masło z ząbkami czosnku po prostu), inne z pasta z jajek (jajka + szczypior + majonez) i jeszcze z 'pastą' z pieczarek (pieczarki przesmażone na patelni z cebulką z dużą ilością pieprzu) i powiem Ci, ze grzanki zrobiły furorę ale to do alko było

można tez zrobić mini pizze - pizzerki po prostu ale to zabawa z ciastem drożdżowym, ale też zawsze pierwsze znikają z ciasta wycinam kółka dużą szklanką, więc to sa takie pizze na prawdę na 3 gryzy ... ale z pieczarkami i serem i wszystkim ślina leci (polecam do tego ser liliput z biedronki, bo nie dość, ze dobry to jeszcze okrągły i idealnie się wpasowuje w taką pizzerkę)

innym razem też robiłam szaszłyczki - jak normalne szaszłyki (mięsko, cebulka itp.) ale na tych małych wykałaczkach i to było tak fajnie na zagrychę na raz

co jeszcze .... kurde pomysłów mi brak

ooo jeszcze u bąbla teraz na urodzinach miałam podane - małe placki ziemniaczane (ziemniaki starte na dużych oczkach tarki) z serkiem i łososiem; placki smażysz normalnie, małe, zostawiasz do wystygnięcia; na każdy potem nałożyć serka twarożkowego (coś w stylu serka philadelphia) i na to kawałek wędzonego łososia i coś zielonego np. pietruszka do ozdoby; obok kawałki cytryny, jakby ktoś chciał ...

co jeszcze?????
na razie mam zaćmienie ....

a teraz coś słodkiego
szybkie, tanie i pyszne ciasto bounty - kupujesz ciemny gotowy biszkopt, 2 opakowania wiórków kokosowych, cukier (nie pamiętam ile), kostkę masła, kostkę margaryny i 2 czekolady mleczne i mleko (chyba pół litra - musiałabym z domu sprawdzić jakbyś chciała);
wiórki kokosowe gotujesz w mleku z cukrem aż do jego odparowania; wrzucasz kostkę masła do tych gorących mlecznych słodkich wiórków/wiórek i mieszasz aż się rozpuści; czekasz aż lekko przestygnie, ale nie całkowicie
na gotowy spód biszkoptu wykładasz masę wiórkową i przykrywasz drugą częścią biszkoptu; w garnuszku rozpuszczasz czekolady mleczne z margaryną (nie pamiętam czy pół czy cała kostka) i tym polewasz ciacho; potem do lodówki i następnego dnia można jeść
jest po prostu kiedyś do pracy na imieniny przyniosłam i zrobiłam furorę

albo po prostu można zrobić ciasto francuskie z brzoskwinią

się wymóżdżyłam
jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to napiszę
Dzięki Kochana
Wybieram pizzerk(na 100%)i i wrapsy...albo coś w tym stylu z kurczaczka...
To ciasto Bounty brzmi pysznie, a jak rozpuszcze margaryne z tymi wiórkami to nie bedzie takie lejące...? Dopisz mi proszę jak będziesz mogła ile mleka i cukru, bo już się zdecydowałam...jeśli chodzi o francuskie to ja nie przepadam za ciastami z owocami...aleś mi narobiła smaka na tego Bounty
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora