|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
Napisane przez siostraelwa
Ponawiam... naprawdę chcę się dobrze od żywiać i potrzebuję Waszych wskazówek dziewczyny 
|
1: pół wieśniaka z cynamonem, garść rodzynek + kromka pełnoziarnista
bawarka <ladnie, choc uwazaj bo zamiast chleba pełnoziarnistego lepiej czasem zjeść porządny razowy, producenci tak oszukują że dodają po prostu trochę ziarenek do zwykłego chleba i jest niby "zdrowy"
2: banan, kilka rodzynek,
szklanka maślanki <z bananami uważaj, widzę, że się przewinął ten temat przed chwilką, wysokie ig no i szklanka maślanki to trochę za dużo węglowodanów w porównaniu do białka, gdyby tu wpadło jeszcze coś białkowego to byloby super 
3: zapiekanka z tunczyka: pół puszki tunczyka, ryż brązowy(1/2 woreczka), cebulka, ogórek korniszony, ketchup, odrobina wieśniaka(żeby się ciągnęło na wierzchu )
woda <bardzo ladnie!
4: surówa z wieśniaka: pół wieśniaka z suszoną morelą, kilkoma orzechami, startym jabłkiem(pół) i marchewką(pół) <- mniaaaaam 
mięta do picia <super!
5: planuje jajecznica: 1 jajko+ 1białko+plaster polędwicy+ kilka plastrów papryki
sok pomidorowy <super
Co myślicie- za dużo, za mało, czy w sam raz:P Proszę o jakieś wskazówki
ogólnie bardzo ładnie, gdzieśtam mogłoby się pojawić więcej warzyw, ale jest naprawde super 
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------
Cytat:
Napisane przez orosier
Moja R-ka
napar z pokrzywy pity na czczo
Sn 10.00- 2x chleb chrupki ( z ryzu brązoweg bez dodatku cukru) + 1 jajko na twardo+ 1 lyzka serka wiejskiego z pomidorem ogorkiem + male jablko <nic by sięnie stało jakby się pojawił zwykły chlebek, ale w porządku
Ob 13.30 3 lyzki (nieugotwanej) kaszy jeczmiennej + gulasz mojej roboty( papryka,pomidor,cebula,cz osnek,mieso mielone wolowe na tatar, kapka oleju )+ kapusa kwaszona <wygląda przyjemnie, moze lepsza by byla oliwa zamiast oleju
Deser po  mialam ocohte na cos slodkiego i stwierdzilam, ze mimo wszystko to bedzie najlepsze rozwiazanie, co o tym myslicie)- 200 ml mleka + 1 lyzeczka odtluszczonego kakao bez cukru+ 1 lyzeczka skrobi zmieniaczanej . wychodzi budyn <w porządku, nie ma niczego strasznego w szklance mleka i łyżeczce kakao, ale nie traktuj tego jako osobny posiłek, bo za mało tu białka
Podwieczorek 16.00 salatka: ogorek,pomidor, kapusta kwaszona,ogorek kiszony) + 1/4 opakowania serka wiejskiego <moglas zjeść całego wieśniaka, tak poza tym jest ok
Kolacja 19.00 jajecznica z 2 jaj z pomidorem i cebula <super
duzo herbaty zielonej z ananasem do picia
Ocencie, prosze.
|
ogółem bardzo ładnie, brak tylko tego jednego konkretniejszego posiłku zamiast "deseru" (albo dodatkowo )
moje dzisiejsze R(późno wstałam ale późno pójdę spać ;d):
I. omlet z dwóch jajek i łyżki mąki razowej, na łyżeczce masła, + 50 ml mleka i 10 ml malibu (nasączyłam go, ale nie byl zbyt smaczny), jabłucho
II. mielone z chudej wołowinki, usmazone na łyżeczce oliwy z oliwek, ogórek kiszony, buraczki, troszkę musztardy i majonezu light(tak dla smaku ;d)
tak, zjadlam dopiero dwa posiłki ;d planuje:
III. zaraz bedzie pierś z kurczaka z makaronem razowym i ze szpinakiem, prawdopodobnie z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego
trening(miał być HIIT ale chyba nie chce mi sie wychodzic na dwor i skonczy się obwodowym)
IV. makaron razowy z serem białym(troszkę, dla smaku, nie jako źródło białka ) i łyżeczką cukru, tuńczyk z puszki (tak wiem, takie pomieszanie, ale mam TAAAKĄ OCHOTĘ NA TEN MAKARON, że po prostu zjem tuńczyka i za 10 minut makaron ;d
V. jeszcze nie wiem, może twaróg z warzywami
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------
Cytat:
Napisane przez Irish lady 28
uuu
- 2 małe kanapki z jasnego chleba z masłem, serem żółtym, szynka, pomidorem, kawałek murzynka nadziewanego budyniem <w miare ok, choć jasny chleb to nic dobrego, dołóż jakieś jajko
- pomarańcza, 1/2 parówki <parówki to tłuszcz, zresztą to nie jest posiłek
- grahamka + 200g sałatki z wędzonym kurczakiem, ananasem, majonezem, selerem, groszkiem <to jest okej
- znów kawałek ciasta <skoro jesteś na utrzymaniu, to w porządku
- 4 małe wingsy kurczaka (jak z KFC takie...) + micha surówki z pekinki + 2 sosy ostre <tłusto i niezdrowo, chyba że to jakieś homemade

czuje się źle...
nie za dużo?

p.s. tyję......
|
za dużo?nie chcę być niemiła, bo prawdopodobnie masz po prostu zaburzenia odżywiania, ale idź się leczyć, serio.
druga opcja jest taka że zupełnie bez sensu wstawiasz tu swoje jadłospisy i nie chcesz się słuchać rad. to jest męczące i drażniące, bo ten wątek jest fajny jeśli można tu poczytać ciekawe jadłospisy i konstruktywną krytykę, a nie bezsensowne "czy nie za dużo", kiedy raz zjesz więcej niż dwie parówki i kabanosa.
|