Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-02, 18:34   #22
Limone
Zakorzenienie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.II

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Najpierw wyleczyć skórę potem peelingi.
Ja ci powiem tak, studiuje kosmetologie, może mega wiedzy jakiejś nie mam jeszcze - poza tym mam duże zastrzeżenia co do mojej uczelni
ale mniejsza z tym.
Sama trochę grzebię w internecie więc coś już tam wiem.
Zanim wydasz kupe pieniedzy na SERIĘ (bo jeden sie nie oplaca) zabiegów mikrodermabrazji ( nie polecam przy przebawieniach bo mikrodermabrazja jest tez do wrazliwej skory więc złuszczenie naskorka nie jest jakies ekstra) lub serię zabiegów peelingow chemicznych u dermatologa ( to juz jest super skuteczność bo to są naprawde mocno złuszczające zabiegi)
to sama spróbuj z kwasami bo i tak przed zabiegami u demratologa (jezeli chodzi o peelingi chemiczne) da ci kwas ktory bedziesz musiala 2 tyg przed zabiegiem uzywac zeby przyzwyczaic skórę do kwasów a nie od razu jechać z dużym stężeniem na zabiegu właściwym

Ja orientuje sie mniej wiecej w cenach i wiem,że ceny są z kosmosu za peelingi chemiczne więc stwierdziłam,że na razie popróbuje sama. Wole wydać na zabieg na usta czy zbierac na aprat ortodontyczny (bo zbieram również ) niż wydać 200-300 zł na jeden zabieg a ich trzeba zrobić serię i powtarzać raz w roku bo to nawraca - każdy Ci to powie.

Więc ja zakupiłam sobie tonik z www.biochemiaurody.pl tonik AHA BHA 10 % ( 8 % kwas mlekowy 2 % salicylowy )
salicylowy ma głównie działanie przeciwtradzikowe a mlekowy jest z kwasów AHA czyli ma działanie dobrze złuszczające,poprawiające nawilżenie, pobudzające komórki itp itd

Oprócz toniku polecam krem też z kwasami na noc - Effaclar duo, Eucerin dermopuryfer , Glyco A .

Najwieksze stezenie kwasow z tych 3 kremow ma Glyco A ( 12 %kwas glikolowy,ma najlepsze działanie wybielające przebarwienia,złuszczając e, nawilżające .

Więc jak skonczysz kuracje lekami i masciami dermatologicznymi w miarę wyleczysz skórę to zrób sobie taką kurację kwasami sama w domu to sa kwasy o niskim stezeniu więc przy odpowiedzialnym stosowaniu nic Ci sie nie stanie
Ja stosuje na zmianę raz tonik raz krem ( na noc)
na dzień krem z filtrem UV
No i oczywiscie krem nawilżający z 1-2 razy dziennie minimum na twarz trzeba nalozyć.
Ten dermedic jest wlasnie do skory odwodnionej suchej ale i do skóry po zabiegach dermatologicznych ( czyli wlasnie jakieś maści złuszczające itp)

Jak taka kuracja nie pomoże na przebarwienia to wtedy możesz iść na kwasy o wysokim stężeniu ale polecam do dermatologa nie do kosmetyczki. To jednak jest mocna ingerencja w skórę .
Takie moje zdanie
ja jestem zadowolona z kuracji kwasami zwlaszcza tonik - to jest hardcore na przebarwienia
a kremow z kwasami uzywam jako takie dopełnienie do tego toniku.
Gdybym uzywala samego kremu z kwasami nie byloby takiego efektu bo jak nakladam tonik to az czuję ten kwas ,czuje ,że ten produkt coś robi

Mam nadzieję,że trochę Ci rozjasnilam wszystko, oczywiscie to jest moje zdanie na ten temat i nie każdy musi się ze mną zgadzać

Pamiętaj przyczyny trądziku nie wyleczysz dermokosmetykami ani zabiegami u dermatologa czy kosmetyczki . Przyczyna zazwyczaj jest od wewnątrz ,więc jak już wiesz - antybiotyki.Ja również brałam tetrysal
ale u mnie też przyczyną mogła być bakteria helico bacter którą miałam w żółądku i również leczyłam w tym samym czasie co leczyłam trądzik no i jakoś najgorsze syfki ustąpiły.

ale skrobnęłam wypracowanie
Tylko, że w temacie o kwasach i w temacie BU przewija się cały czas jedno - że kwasy o których piszesz, a które stosujesz codziennie, powinno się stosować góra 2-3 razy w tygodniu.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora