To ja pożalę się w imieniu moim i Racheli, która porzuciła mnie (nas

) na dwa tygodnie dla polskiego morza

--> proszę tu nie alarmować, że jej nie ma

. Bo Rachela uważa podobnie jak ja
Plotkowe było moim ulubionym forum. Zawsze było coś, co miałam ochotę przeczytać. Ba, czasem takich ciekawych wątków było zbyt dużo i musiałam robić eliminacje

Teraz na pierwszej stronie niemal zawsze widać maturzystki (tegoroczne i przyczłoroczne

), gimnazjalistki, przystojniacy...
Głównie wątki off topowe, ze zbiorową głupawką, wątki
O NICZYM.
Najchętniej bym je widziała (a raczej nie widziała, bo tam nie wchodzę) na Grach... Razem z nieszczęsną mafią.
Takie wątki "prywatowe" dobrze znoszę tylko na Grach i na Spotkaniach (gdzie z założenia piszą w większości osoby, które znają się już prywatnie i off topują

)
Pamiętam, że pół roku temu - w Sywestra - założony został wątek "Opadająca powiaka paris hilton". Taki wątek głupawkowy. Wtedy ten wątek się wyróżniał. Nie był jednym z 10 takich watków na pierwszej stronie. Wniosek - głupawki było dużo mniej.
Szlag mnie trafia, jeśli widzę, że grupa kilku "zaprzyjaźnionych" wizażanek rozwala kolejne wątki, które zapowiadały się znośnie.
Kiedy ja czytam wypowiedzi znajomych mi (też prywatnie) dziewczyn, najczęściej po prostu się uśmiecham, zwracam na ich posty nieco więcej uwagi, ale nie czuję jakoś potrzeby wyciągnięcia w takim wątku zrozumiałych tylko dla nas żartów, wciśnięcia tam kwestii zupełnie nie na temat ani podkreślenia jak to ja świetnie znam daną osobę...
Jeśli tak bardzo kusi robienie off topów - można sobie założyć własne forum, na darmowym serwerze, po czym tam prowadzić jeden wielki off top.
Edycja - zgadzam się z Natii. Jeśli głupawkę zachowuje się na jednym wątku, ale na innych wypowiada normalnie, to jest nic. Ale kiedy przenosi się to na wszystkie kolejne wątki... Brrr. Koszmar.