Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czy to dziwne Waszym zdaniem?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-05, 10:09   #29
Buenaestrella
Rozeznanie

Dot.: czy to dziwne Waszym zdaniem?

Dorzucę jeszcze dwie refleksje poranne:

1. Ja tam rozumiem tekst o pieniądzach od rodziców. Jest moim zdaniem duża różnica między związkiem z kobietą zależną a związkiem z kobietą niezależną - nawet jeśli ta niezależność ma źródło w portfelu tatusia Chciałybyście na miejscu faceta przygarniać taką sierotkę co to nigdy nie pracowała i gdzie się ona nieboga podzieje jak się co złego przydarzy? Za to przywykła do tego, żeby rozbijać się po knajpach i zakupy robić w butikach a nie centrach handlowych?

Oczywiście abstrahuję od sytuacji, gdzie oboje partnerzy dopiero zaczynają dorosłe życie i oboje chcą jakoś razem pozycję w świecie zdobywać. No i od tego, że niektórzy faceci lubią mieć poczucie, że ich żoneczka sobie bez nich nie poradzi - ale to jest w obecnych czasach mniejszość...

2. Jak dziewczyny wspominały na górze, zwyczajem jest, że jeśli proponujesz randkę, oferujesz się zarazem zapłacić za nią. Gdy TŻ mówi, że zaprasza mnie na kolację, to nie myślę sobie o tym, ile dni ma do wypłaty i czy ostatnio nie wydawał dużo pieniędzy tylko zakładam, że skoro zaprasza, to pewnie go stać - bo przecież nie zapraszałby, jakby go nie było stać. Może tak myśli Twój facet.
Może sytuacja z pieniędzmi się uspokoi, gdy facet zobaczy, że Ty też się starasz, tylko po prostu nie masz kasy - bo na razie z tego, co piszesz, Wasze randki wyglądają tak, że albo siedzisz u niego (czyli pewnie trzeba Cię "obsługiwać"), albo wychodzicie i oczekujesz, że on zapłaci - może warto popróbować też organizować randki, ale takie w zasięgu możliwości finansowych - jak nie masz kasy na knajpę, to ugotuj coś w domu, jak nie masz na kino - wypożycz film i zrób jakieś fajne przekąski, itp itd.
Buenaestrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując