Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - TŻ zmusza mnie do sexu siłą
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-05, 11:15   #83
zwyklakobietka
Przyczajenie

Dot.: TŻ zmusza mnie do sexu siłą

Dziękuję za Wasze opinie.

Od tych kilku ostatnich miesięcy pojawiała mi się w głowie opcja zakończenia związku. Kilka tygodni temu dałam mu do zrozumienia, że jest to możliwe - na to usłyszałam odpowiedź, że jeśli takie coś nastąpi to on odbierze sobie życie. Być może nie jest to do końca gołosłowne ponieważ wiele lat temu weszłam akurat do pomieszczenia gdzie zakładał sobie pętlę na szyję, był pod wpływem alkoholu to fakt ale można powiedzieć szlak przetarł. Pewnie o straszeniu mnie tym, że sobie odbierze życie powinnam napisać w tym wątku wcześniej lub na samym początku - to dałoby obraz tego jakie konsekwencje muszę brać pod uwagę, choćby nawet teoretycznie.
Oczywiście, że zdaję sobie sprawę z tego, że nikt nie może być w taki sposób szantażowany ale mimo wszystko nakłada to na mnie dodatkową odpowiedzialność w przypadku podjęcia decyzji o rozstaniu.
Jego rodzina nie przepada za wieloma osobami, może nawet większością (z wzajemnością) więc za mną też i wiem, że w razie czego byłabym obwiniana za to. Mam nadzieję, że w razie takiej sytuacji nie postąpił by w ten sposób ale ja takiej ewentualności nie mogę lekceważyć. To nie może mieć wpływu na moją decyzję ale też z pewnością jej nie ułatwia.

Dziękuję i pozdrawiam
zwyklakobietka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując