Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gdzie rodzić w Krakowie????
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-05, 20:25   #142
rysiki
Raczkowanie

Dot.: Gdzie rodzić w Krakowie????

Ja urodziłam córke w Ujastku i mogę szczerze polecic każdemu. Na samym początku leżałam na patologii ponieważ byłam już kilka dni po terminie. Zaczęło się od wywołania- cewnik (balonik) po 20godzinach oksytocyna. Po dwóch kroplówkach niestety nic nie ruszyło. Po wcześniejszych usg wiedziałam, że dziecko jest duże, byłam tak przerażona, że modliłam się o cesarkę. Badało mnie wielu lekarzy, któryś z nich(niestety nie wiem, jak się nazywał) przebił mi wody. W końcu przyszedł dr. Kowalczyk i chwała Bogu zdecydował o cc. U mnie nie było mowy o porodzie naturalnym, dziecko było bardzo wysoko, rozwarcie było tylko takie jakie zrobił balonik. W końcu zaprowadzili mnie na sale operacyjną. Wszystko było ok. Zdziwiło mnie tylko to, że cięcie miałam robione w swojej koszuli nocnej, tylko podciągniętej do góry(myślałam, że założą mi coś jednorazowego). Jedynym "niedociągnięciem" bylo to, że w trakcie zabiegu latała nade mną mucha! No i jeszcze mam wielki żal, że Panie od noworodków " kazały" dokarmiać dzieci mm, ponieważ " wy po cesarce napewno jeszcze nie macie laktacji"... Teraz już bym na to nie pozwoliła, bo przez to nie miałam laktacji praktycznie wcale. Niestety tam gdzie idą na ilość nie wspiera się karmienia piersią, ponieważ nie mogą wypisać dziecka, które po spadku z wagi w pierwszej dobie nie przybiera. A wiadomo, że trzeba robić miejsce dla następnych. Ale ogólnie jakbym miała rodzic drugi raz to tylko tam.
rysiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując