Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-17, 11:35   #596
dzessi
Przyczajenie

Dot.: zespół policystycznych jajników

Witam wszystkie dziewczyny zmagające się z PCOS.Ja o tej chorobie dowiedziałam się niedawno lekarz gin zaproponował mi leczenie clostybelgytem ponieważ chciałabym już zacząć starać się o dzidzię.Niestety nie wiem jaki jest stan moich hormonów miałam robione tylko prolaktynę i testosteron.Wyniki wyszły ok.Dlatego przy nastepnej wizycie będę prosić o skierowanie na pozostałe hormony.Muszę wiedzieć co powoduje u mnie wyrastanie tych okropnych włosów tam gdzie być ich nie powinno oraz wyskakiwanie coraz to nowych pryszczy na plecach.Ostatnio zauważyłam,że włosów jest coraz więcej głównie wąsik na nogach i piersiach.Gdy tylko o tym pomyślę złóść mnie dopada dlaczego my musimy tak cierpieć a medycyna jest bezsilna(nie słyszałam zeby,któraś dziewczyna pozbyła się owłosienia lecząc się farmakologicznie).Ale na pewno nie mam zamiaru się poddawać i będę robić wszystko co w mojej mocy aby wkońcu te wstrętne dolegliwości, które nas męczą ustały raz na zawsze bo coraz gorzej mi się z tym żyje.Jednakże na pierwszym miejscu stawiam urodzenie zdrowej dzidzi a jeśli Bóg da,że zajdę w ciążę wtedy będę się martwić o leczenie PCOS i wierzę,że uda się pokonać to choróbsko a przynajmniej normalnie z tym zyc.Trzeba wierzyć,że wszystko będzie dobrze i tego dziewczyny również wam życzę.
dzessi jest offline Zgłoś do moderatora