Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciaza- zmiany w ciele o ktorych nikt Ci nie powiedzial.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-11, 17:18   #77
misia20l
Zadomowienie

Dot.: Ciaza- zmiany w ciele o ktorych nikt Ci nie powiedzial.

witam wszystkie szczęśliwe mamusie
przeczytałam cały ten nowy wątek (bardzo dobrze pomyślany temat) i aż się troche przestraszyłam, z resztą zawsze jak sobie myślałam jak to jest rodzić to mnie ciary przechodziły, jedynie co to pocieszałam sie tym że tyle milionów kobiet już urodziło, rodzi i przezyły to i ja dam radę
krótko mówiąc, chciałam sie dowiedzieć od tych doświadczonych, które już rodziły a które maja wade wzroku (wysoką krótkowzroczność) i wade postawy (skolioze, kifoze lub kifoskolioze-dodam: dużą)
otóż ja, od dzieciństwa, poprzez szybki rozwój przez pewien czas kości i całego układu, nabawiłam sie wady wzroku, mam krótkowzroczność z astygmatyzmem -6 dioptrii na oba oczy, i mam kifoskolioze którą od dzieciństwa musiałam leczyć rehabilitując sie przez zaliczenie 6lat jeżdzenia średnio 2x w tygodniu na rehabilitacje kręgosłupa i ćwiczenia i zaliczenia 7 sanatoriów. no może to tak strasznie brzmi ale to było takie intensywne abym mogła jak najwięcej wyprostować mój kregosłup. teraz co mi pozostało to po prostu mocne skrzywienie, odstające łopatki i ten czasami nieznośny ból od cięższej pracy. na szczęscie już spory czas temu przestałam rosnąć i moja wada pozostała taka jaka pozostała no a wada wzroku też zastopowała na tych -6 już dwa lata temu na szczęście.
no a z mężem staramy sie o pierwsze dzieciątko i troche boje sie jak sobie pomyśle o moim kręgosłupie czy da rade i moje oczy, martwi mnie to jak bardzo może sie wada pogłębić bo wiem że zazwyczaj w ciąży pogarsza sie krótkowidzom.
może któraś z Was ma podoba sytuacje zdrowotną i może coś powiedzieć na ten temat?
misia20l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując