2011-12-11, 18:30
|
|
Przyczajenie
|
Pomóżcie moim "niteczkom"
Powiem tak: wyczerpałam wszelkie dostępne metody na to aby moja głowa wyglądała kształtnie a włosy się "jako tako układały"
Ale od początku. Mam bardzo, bardzo cieniutkie włosy, zdaniem fryzjerów jest ich bardzo dużo, są gęste ale wyjątkowo cienkie.
Miałam już włosy bardzo krótkie, krótkie, średnie, do ramion ,do łopatek teraz można je zaliczyć do długich. Kończą się 5 cm przed pasem. Takie długie podobają się mężowi wiec i mnie też
Problem w tym, że jakakolwiek stylizacja sprawia, ze włosy trzymają się przez 5 minut. Wyślizgują się z klamer, wsówek, pomimo, że odżywek nie stosuję. Bo z odżywkami jest jeszcze gorzej. Są proste jak druty i wiecznie szczelnie oblepiają czaszkę tak iż w rezultacie wyglądam jakbym miała włosy przyklejone do głowy. Lakiery działają na 10 minut, po czym włosy powracają do pozycji wyjściowej. O tapirowaniu nie wspomnę, delikatne tapirowanie nie daje żadnego efektu, włosy i tak po 10 minutach oklapną, mocne tapirowanie też do niczego bo włosy są tak cienkie, że w chwilę mam jeden wielki kołtun, które potem za nic nie mogę rozczesać i włosy zwyczajnie niemalże z płaczem rwę na siłę Próbowałam też delikatnej trwałej/stylingu czy jak tam inaczej., byłam ponoć u fryzjerek rewelacyjnych. Włosy parę miesiecy po trwałej nadawały się wyłacznie do ścięcia. Powód: tak cienkie że jakakolwiek chemia działa na nie destrukcyjnie.
Wypróbowałam szampony/odżywki/mgiełki/balsamy do włosów za 5 zł, 50 zł i 150 zł. Efekt zawsze ten sam. Maksymalnie po godzinie włosy przyklejone do czaszki jak magnes.
No więc chodzę z tymi nitkami teraz długimi. Przynajmniej mężowi się podobają. Efekt wyglądu "przyklapnięcia" w każdej długości wygląda tak samo. Pseudokoleżanki szeptają, że nic z włosami nie robię, że wyglądam niechlujnie bo ciągle włosy przyklapnięte wyglądają jak zaniedbane. To bardzo przykre bo przecież włożyłam w nie już tyle czasu, wysiłku i pieniędzy że po prostu nie wiem co mam jeszcze zrobić.
Może ktoś ma jeszcze jakąś alternatywę, spróbuję wszystkiego..
Proszę poradźcie.
|
|
|