Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-11, 20:44   #4772
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez kawuza Pokaż wiadomość
R;
I.duża garść domowej granoli (skład; płatki i otręby owsiane; jabłka, orzechy włoskie, 1 stołowa łyżka miodu,cynamom 2ł stłowe oleju z pestek winogron. żurawina i śliwki suszone) z zimnym mlekiem 2% (1 szkl) <uważaj na te granole, bo to wcale nie jest nic superekstra na redukcje, mleko to malo bialka i duzo wegli
II.przekąska-jabłko i woda' <tutaj powinno byc normalne sniadanie a nie przekaska
III.mięso z indyka smażone na 1ł oleju z pestek z warzywami (papryka, por, pomidor, czosnek, starta marchew surowa.,przyprawy i zioła) <fajnie, jeszcze jakiś ryż brązowy lub makaron
IV.pół puszki tuńczyka wsw z warzywami na oleju indenytycznie jak w obiedzie; <okej

+2l wody z połową limonki; zelona i czerwona herbata, i zero kawy

na jutro odrazu wrzucam;
I.duża garść granoli jw. z serkiem homogeniozowanym nat; <tutaj lepiej, serek ma wiecej bialka
II.dwie kromki żytniego na zakwasie z białym serem, wędliną z kurczaka, pomidorem, piepszem i solą; woda <zalezy ile tego sera i wedliny, mam nadzieje ze sporo
III.filet z jakiejś dobrej ryby smażony na oleju 1ł. i napewno dużo warzyw które po szkole zakupię na bazarku u pana S. (uwielbiam warzywa); <fajnie, dorzuc węgle
IV.albo jajecznica z 2jaj na kapce oleju z pestek i warzywa albo pół wędzonej makreli i warzywa; <tu jest fajnie

woda; herbaty...

proszę o ocenę (nie mam i nie miałam ed)
ogolem jest fajnie jakościowo nawet(poza tymi węglami zlozonymi, ktorych brak), za to ilościowo wydaje mi się troche mało, jezeli cztery posilki, to powinny byc nieco wieksze
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora