2011-12-11, 21:32
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Radosna nowina w czasie świąt - dylematy?
Cytat:
Napisane przez agatka661
Dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy w 6 tyg, powiedzialam o tym wsyztkim bo nie moglam wytrzymac.
Za to pierwsze usg mialam robione dopiero w 12 tyg! wiec dla mnie to dziwne, ze tak czesto mialas, ja bym sie bala .... Mi lekarz nie chcial zrobic usg w 6 tyg bo powiedzial ze lepiej poczekac do 12 tygodnia
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------
mnie rowniez doswiadczony i znany lekarz gin powiedzial, ze czeste usg nie sa wskazane, ze nie ma badan dokladnych na to usg, ze moze wyjsc dopiero po paru latach, ze to bylo szkodliwe i ze warto poczekac. Inny lek w moim miescie powiedzial to samo mojej kolezance, ze ejsli nie ma potrzeby pierwsze usg robic po 11 tyg ciazy, nastepne dopiero kolo 20stego....
|
Dlatego USG nie robi się codziennie, tylko zalecane jest w określonych tygodniach, chociaż czasem jest konieczność, żeby robić częściej, moja koleżanka miała np. co miesiąc. Ja miałam pierwsze USG w obu ciążach wcześniej, niż w 12 tygodniu - uważam, że to bardzo ważne, bo przekonać się np. w 12 tygodniu że jesteś w ciąży pozamacicznej i że zaraz pęknie Ci jajowód, jeżeli jeszcze nie pękł albo że dziecko nie żyje już od jakiegoś czasu to nie jest fajnie...
Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2011-12-11 o 22:40
|
|
|