Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Radosna nowina w czasie świąt - dylematy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-11, 21:32   #13
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Radosna nowina w czasie świąt - dylematy?

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy w 6 tyg, powiedzialam o tym wsyztkim bo nie moglam wytrzymac.
Za to pierwsze usg mialam robione dopiero w 12 tyg! wiec dla mnie to dziwne, ze tak czesto mialas, ja bym sie bala .... Mi lekarz nie chcial zrobic usg w 6 tyg bo powiedzial ze lepiej poczekac do 12 tygodnia

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

mnie rowniez doswiadczony i znany lekarz gin powiedzial, ze czeste usg nie sa wskazane, ze nie ma badan dokladnych na to usg, ze moze wyjsc dopiero po paru latach, ze to bylo szkodliwe i ze warto poczekac. Inny lek w moim miescie powiedzial to samo mojej kolezance, ze ejsli nie ma potrzeby pierwsze usg robic po 11 tyg ciazy, nastepne dopiero kolo 20stego....
Dlatego USG nie robi się codziennie, tylko zalecane jest w określonych tygodniach, chociaż czasem jest konieczność, żeby robić częściej, moja koleżanka miała np. co miesiąc. Ja miałam pierwsze USG w obu ciążach wcześniej, niż w 12 tygodniu - uważam, że to bardzo ważne, bo przekonać się np. w 12 tygodniu że jesteś w ciąży pozamacicznej i że zaraz pęknie Ci jajowód, jeżeli jeszcze nie pękł albo że dziecko nie żyje już od jakiegoś czasu to nie jest fajnie...

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2011-12-11 o 22:40
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując