Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-11, 23:34   #134
Hultaj
BAN stały

Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?

Cytat:
ej a ja myślałam że eos50 to 50latek chyba że jest ich wielu
nie wiem, kogo jest wielu, ale obserwuję od kilku miesięcy, że na wizazu faceci wystepują w 3jakim celu:
a) Wyrak, bez komentarza, że tak to ujmę
b) roznej maści młokosy najczęsciej szukający odpowiedzi na pytania: jak postepować z jakąś kobietą, bo nie rozumieją jej zachowania; jak ja odzyskać; co jej kupic na prezent
c) mój zwycięzca rankingu, różnej maści posty misyjne osoby jednej lub aż paru, mające na celu uzmyslawiac kobietom, że w rzeczywistości ich miejsce jest w kuchni przy garach i gotowaniu potraw swojemu ''męskiemu mężczyźnie''; moderatorom też to nie przeszkadza.

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Jasne, dziecku nie jest to obojętne. Ale też niektórzy strasznie demonizują przedszkola, czego ja w ogóle nie rozumiem.
Sama na początku byłam w przedszkolu tylko przez kilka godzin dziennie — mama wtedy pracowała na pół etatu. I było fajnie. Jak byłam starsza to już dłużej w przedszkolu siedziałam i też źle nie było

Dobrze jak dziecko ma kontakt z innymi dziećmi Im jest starsze tym bardziej tego kontaktu potrzebuje. I jak już ma te 3-4 lata to nie musi mieć rodziców przez całą dobę obok siebie

Moim zdaniem da się pogodzić rodzicielstwo z pracą zawodową. Choć oczywiście wszystko zależy ile dzieci ktoś ma. Jak jedno czy dwoje, to spokojnie da radę to jakoś pogodzić z pracą, a jak ma już np. siedmioro, to może być ciężko.
No i trzeba się liczyć z tym, że jednak trzeba będzie przerwać pracę na czas połogu. A później np. pracować na 1/2 etatu. Ale da się.
w mojej ocenie Klarissa jest młodą mamą, je córeczka chyba ma mniej niż rok i siłą rzeczy, nie zdążyła '''się znudzić'', kilkulatek oczekuje nie tylko matki ale także, partnera do zabaw i nie wierzę, że to jest takie zaczepiste dla doroslego na dłuższą skalę bawić się z dzieckiem w sklep, konwersować o śwince Pepie czy pić udawane herbatki. To, że się dziecko kocha i uwielbia z nim spędzać czas to jedno , a to, ze człowiek by przy tym chciał mieć czas także i na inne czynności to drugie.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2011-12-11 o 23:35
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując