2011-12-11, 22:34
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?
Cytat:
Napisane przez Hultaj
Wszystko zależy od tego, jaką pracę się wykonuje, jeśli człowiek lubi to co robi i do pracy mimo róznych trudności do rozwiązywania chodzi z przyjemnością i wychodzi z niej z uśmiechem nawet ;-), to mu żadne siedzenie z dzieckiem tego nie zastąpi, a że większość ludzi z różnych przyczyn nie lubi tego, czym się para, żeby zarobić, to i wiele matek powie, że woli być w domu z dzieckiem. Czemu miałoby nie woleć, szczególnie, że nie ma się wtedy stojącego nad głową szefa i jego wymagań (zdarza się, że mniej lub bardziej bzdurnowatych) a obowiązki sprowadzają się do tego, że dziecku ma być sucho, pełno w brzuszku i jeszcze bywa, że chętnie pośpi, a im starsze dziecko tym bardziej rodzic może mu porządzić i decydować, jak będzie wyglądał dzień matki i dziecka. 
|
nie wiem. Dla mnie siedzenie z dzieckiem to masakra. Wiele kobiet od tego ucieka nawet do znienawidzonej pracy. To jest praca 24h/noc nie noc, siku, jeść, kolka etc
Niektorzy wolą iść do pracy i nie miec problemów
I moim zdaniem niemowlak jest łatwiejszy w opiece (ja akurat niemowlaki lubię) a jak dziecko ma 3, 4 lata to trzeba za nim latac i patrzeć czy palca do kontaktu nie wkłada
|
Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2011-12-11 o 22:36
|
|
|