Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze blogi kosmetyczne - cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-11, 23:38   #4611
enn_
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. II

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Rób plany zadań na każdy dzień. I oczywiście je realizuj, bo od samego spisania planu nic się nie zrobi
Plus odrobina uporu i samozaparcia
O, to to to.

Ja jeszcze mam tendencję do planowania b. dużej ilości rzeczy, wiedząc, że może nie wszystko uda mi się zrobić - bo to zajmie więcej czasu, a na tamto nie będę miała siły po całym dniu albo będę chciała się napić albo wyjść z kimś do miasta itp. itd. Ale i tak wychodzę na plus, bo robię większość planu, jakbym planowała samo minimum to pewnie też bym nie była w stanie zrobić wszystkiego "bo coś" Dla mnie to pomocne, ale trzeba się pozbyć takiego głupiego uczucia, że "nie zrealizowałam planu w 100%" i zamienić je w "zrobiłam 2x więcej rzeczy niż normalnie by się udało".

Plany są też pomocne jak czasem wpadam w panikę "nie zdążę!!!!", wtedy faktycznie jestem w stanie wszystko zawalić. A jak sobie ładnie wszystko rozpiszę to jakimś trafem nawet jak wyjdzie mi inaczej niż na kartce, to i tak się wyrabiam z czym trzeba.

(ale ja w ogóle uwielbiam planować, pisać podpunkty, zaznaczać kolorami, wyliczać wszystko... )