2006-11-18, 11:47
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z GG miała któraś error26b30
Cytat:
Napisane przez jejchlopak
ach te baby   hehehe =) jak gadu zainstalowane i nie dziala badz sie czesto samo wylacza nalezy wejsc w C:\Program Files\GG (jesli tam jest zainstalowany program oczywiscie) i bedzie ikonka ze sloneczkiem GG klikna prawym myszy wlasciwosic i zgodnosc i ustawic na Uruchom ten program w trybie z godnisci Windows Milenium  nawet jesli sie nie ma tego windowsa ;D =) a Tu jeszcze jedna Ciekawostka gg: http://www.gadawski.pl/gg/
|
wiec tak weszlam do C:\Program Files\Gadu-Gadu (katalogu gg nie mam a gg jest zainstalowanie poprawnie). znalazlam ikonke ze sloneczkiem (okazalo sie ze to plik gg.exe) kliknelam prawym, z listy menu jaka sie pojawila wybralam ostatnia pozycje wlasciwosci i pojawilo sie okienko z dwoma zakladkami. Pierwsza zakladka to ogolne i nie ma tam zaznych info o zgodnosci z systemem operacyjnym, druga zakladka to wersja gg - w moim przypadku 7,1,0,6 - kilka info dodatkowych o samej wesji i znow nic o zgodnosci z systemem operacyjnym. Mowie o gg zainstalowanym na windowsie 98 (moj ukochany), ale mam jeszcze gg na windowsie xp - zobacze moze tam tez mam jakies info.
sytuacja w windows xp - znow nie ma katalogu o ktorym piszesz jest za to taki C:\Program Files\Gadu-Gadu i znow gg dziala poprawnie, wchodze i tym razem widze nie jedna ikonke ze sloneczkiem a dwie :
1. agent.exe - klik prawym myszka - 5 zakladek, pierwsza to ogolne - zero info o zgodnosci z systemem operacyjnym, w zaawansowanych mam mozliwosc wyboru metody szyfrowania, zakladka wersja nic o zgodnosci z systemem operacyjnym, zakladka ZGODNOSC, jest opcja Tryb zgodnosci i check box + pole wyboru systemu operacyjnego, ale ja mam nie zaznaczone, jest link do pomocy dowiedz sie wiecej o zgodnosci programow starszych niz ten system operacyjny (nawet dziala i duzo info jest), najwazniejsze ze mozna odpalic kreatora zgodnosci i nie trzeba aktualizowac wszystkich programow recznie, dwie kolejne zakladki podpisy szyfrowe, oraz podsumowanie nie wiele nowego wnosza do tematu.
2. gg.exe - takie same zakladki, w zakladce wersje dowiaduje sie o wersji mojego gg 7.6.0.1359, tu rowniez mam zakladke zgodnosc - znow nic nie zaznaczone a gg hula.
Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2006-11-18 o 12:08
Powód: dopisek o xp
|
|
|