2011-12-12, 08:17
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za co Waszym zdaniem mężczyźni powinni podziękować feministkom?
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Gotować umiem, prać umiem, zmywać umiem, sprzątać umiem i nie zawdzięczam tego feministkom. Nie mam za co dziękować bo nie umiałbym być z taką kobietą po prostu. Nie chciałbym takiej kobiety zawstydzić 
|
Śmiem przypuszczać, że owszem. Bo zapewne nauczyłeś się tego w domu rodzinnym, co w epoce przedfeministycznej byłoby nie do pomyślenia, żeby SYN robił coś kobiecego. Ewentualnie jak już z domu wyszedłeś, a wyszedłeś bez żony, co też by było dziwne [ewentualnie bez służącej, wersja dla bogatych].
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------
Cytat:
Napisane przez Arakiel
Gotująca ,sprzątająca ,opiekująca się dziećmi, siedzaca w domu , usługujaca swemu mężczyżnie o każdej porze ,mówiąca nie zbyt dużo,co najważniejsze zawsze bezwarunkowo zgadzająca się ze zdaniem swego faceta.
|
I to jest kobiece? A to dobre 
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------
Cytat:
Moim zdaniem to właśnie wpływa takich nieszczęśliwych kobiet typu Środa - sorry, ale kto chce się z nimi utoższamiać?
|
Zasadniczo ja np. Zgadzam się w dużą częścią głoszonych przez nią postulatów, do tego uważam ją za osobę wybitnie inteligentną i czytam oraz słucham jej z przyjemnością, nawet jesli akurat z takim podejściem się nie zgadzam.
" Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
|
|
|