2011-12-13, 13:44
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naturalny i piękny wygląd
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;31032298]Dziewczyny, nawilzanie to podstawa! Pamietajcie by na sekunde po tym jak wychodzicie z wanny/z pod prysznica nakladac krem, bo wtedy skora traci najwiecej wilgoci. A poza tym, to polecam picie zielonej herbaty, herbaty z pokrzywy - 3/4 razy dziennie - naprawde daje efekty widoczne juz po miesiacu! A no i nie kombinowac z kosmetykami - im wiecej testujecie na skorze nowosci, tym gorzej. Przyzwyczaic skore do jednego delikatnego mydla (polecam Dove) i delikatnego kremu (ja uzywam Nivea Soft) + ewentualnie jakis krem pod oczy (ja juz musze, bo mam 26 lat). Zdrowo jesc, pic sok pomaranczowy. NIE wyciskac! Spac na czystych poszewkach, systematycznie czyscic pedzle do makijazu. W dzien zaopatrzyc sie w jakis podklad/baze o SPF conajmniej 15. Peeling raz na tydzien/dwa tygodnie - lagodnie i delikatnie.
Ja to wszystko robie co wyzej i nie mam kompletnie zadnych problemow ze skora + ma ladny, jednolity odcien.
Moze to byc kwestia genow i ogolnego zdrowia organizmu, ale zawsze moze ktoras z tych rad skorzysta.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------
Mojej kolezance z mieszkania dermatolog kazal wyciskac pryszcze! :O "te większe"...
Przezylam szok jak to uslyszalam, bo nie od dzis wiadomo jak jest to szkodliwe dla skory.[/QUOTE]
Czy mydło Dove jest delikatne?
|
|
|