Dot.: ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy?
Pewnie, że jest tu sporo dziewczyn, które planują oszczędzić Ja kupiłam od znajomej znajomej ( ) suknię za 150zł - przerobię ją lekko i będę miała śliczną sukienkę za max 500zł A wygląda jak nowa. Jest wiele sposobów na oszczędności, ale to zależy też jakie ktoś ma oczekiwania względem tego dni/dni Jednodniowe wesele to już duża oszczędność 
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------
Cytat:
Napisane przez mary_mor
o jak miło, myślałam że nikt nic nie napisze  własnie my też sami płacimy za wszystko ale oszczędność nie tylko stąd. poprostu jakoś tak nie jestem przekonana do wydawania tyle kasy w jeden dzień i noc bo i bez tego przecież ślub będę pamiętać całe żeycie nie potrzebuje specjalnych atrakcji
co do moich wydatkow to
obrączek jeszcze nie mam ale będę miała dwie w cenie jednej (dzięki znajomościom)
przyjęcie po ślubie będzie prawdopodobnie u mnie w ogrodzie mam już kupione namioty takie trzy 3x6 metra. zastanawiamy sie nad cateringiem ale wtedy nie wychodzi taniej niż zwykłe wesele więc chyba część przygotujemy sami (planujemy grilla i tylko jakies zimne przekąski) musimy tylko znaleźć kogoś do stania przy grillu i kelnerów, zastawę i stoły da się pożyczyć za niewielką cenę.
co do sukni też mam, kupioną bardzo tanio ale muszę się dowiedzieć czy da się ją przerobić u krawcowej tak jak chcę.
|
jako kelnerów polecam sobie wziąć uczniów szkół gastronomicznych niewiele wezmą, a są przygotowywani do takich imprez
Hania <3 28.06.2019
|