2006-11-20, 13:09
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: ja i moje tipsy
Myślę, że Twoje pazurki nie zą seświrowane, tylko nastąpiły niuewielkie błędy techniczne. Łamanie może być spowodowane naprawde wieloma czynnikami, od słabej jakości produktów, poprzez źle wykonane przedłużenie, do złego doboru tipsa do płytki, lub ewentualnie niedelikatnością klientki. Miałam kiedyś sytuacje, że dziewczyna przyszła z żelami wykonanymi przeze mnie, które niestety "odchodziły" od góry. Taka pierwsza sytuacja zastanawiała mnie, dopóki nie dowiedziałam się, że bardzo często grała w siatkę uderzając w piłkę czubkami paznokci... Litości 
Dobrze wykonane przedłużenie, zelowe, akrylowe lub jakiekolwiek inne powinno mieć taką samą trwałość. Żel jest materiałem bardziej plastycznym, natomiast akryl jest nieco cięższy i twardszy. W zasadzie skład chemiczny nieznacznie się różni, natomiast technika zakładania owszem. Stylistka widząc Twoje paznokcie powinna zaproponowac Ci najodpowiedniejszą formę przedłuzenia i zadecydować czy przedłużenie wykonane będzie na tipsie, czy formie.
Najlepiej byłoby gdybyś wybrałą się po stylistki poleconej przez kogoś znajomego. Nie polecane są żelki dla osób obgryzających uparcie paznokci i nie posiadajacej silnej woli. Jedna klientka pewnego razu zjadła całą moją pracę Jeżeli jesteś niedeliklatna to proponowałabym akryle. Jest coś takiego jak akryl przeźroczysty i też akrylowe paznokietki mogą wylądać naprawdę efektownie, jeżeli zostały dobrze wykonane.
Po zdjęciu masy, paznokcieć nie powinien być zniszczony. Jeżeli masz słabą naturalną płytkę, stylistka moze na Twoją prosbe pozostawić na nich cieniutką warstewkę żelu, zapobiegającą łamaniu sie końcówek.
|
|
|