Dot.: Farby fryzjerskie a drogeryjne - różnice w składzie
Cytat:
Napisane przez askaou
Jesli chodzi o zawartosc skladnikow kancerogennych i toksycznych to kazda farba ma takie. Roznia sie jedynie tym, ze niektore farby profesjonalne maja naprawde imponujace palety barw, ktorych nie uzyskamy farbami drogeryjnymi.
Fryzjerzy poza tym, uzyskuja odpowiednie odcienie mieszajac 2-3, albo nawet wiecej kolorow. Dlatego taki szal na farbowanie u fryzjera. Ale zeby sie jakos nadzwyczajnie roznily chemicznie - bzdura.
|
Znalazłam farbę drogeryjną która daje takie same efekty jak ta u fryzjera. No i tak się zastanawiam jaka jest różnica w składach (niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić bo nie mam dostępu do opakowania farby u fryzjera). Różnica w portfelu byłaby znaczna...
A poza tym u fryzjera, żeby farba złapała, muszę siedzieć z półtorej godziny pod jakimś hełmem plastikowym który grzeje a drogeryjną farbę trzyma się na włosach krócej i bez tych cudów nad głową... Fakt, że farbowanie u fryzjera włosów mi nie zniszczyło ale też nie farbowałam przez dłuższy czas farbą drogeryjną sama więc nie mam porównania.