2005-01-03, 11:58
|
|
Raczkowanie
|
Trwała na moich włosach p. Grażynko
Witam
Chciałabym bardzo spróbować trwałą bardzo mi ładnie w lokach.
Mam włosy prawie do pasa kolor naturalny- blond hmm... chyba miodowy coś pomiędzy blondem a rudym 2 razy miałam pasemka w odstępach około roku jakieś 3 lata temu ostatni raz, 3 razy rozjaśniałam całe włosy farbą bardzo delikatnie tak żeby były bardzo delikatnie jaśniejsze, ostatni raz około 3 miesięcy temu poprzednie co około 2 miesiące teraz mam odrosty ale nie takie że widać kreske gdzie są moje a gdzie farbowane włosy bo jak wspomniałam rozjaśniałam delikatnie ale kiedy końcówki włosów porównam z tymi przy skórze no różnica jest. Włosy mam zupełnie proste, nawilżone - nie są suche, zniszczone, końcówki troszkę porozdwajane. Bardzo podatne są na skręcanie bo wystarczy że zwilże je troszkę wodą albo wysusze po umyciu, nakręce na papiloty po 2 godzinach zdejme i mam piękne loki które bez żadnych lakierów itp utrzymują się do 2 godzin. Więc bez żadnych środków tylko na samej wodzie moje włosy mają piękny skręt.Pragnęłabym mieć delikatne loki nie mocno skręcone, na średnich wałkach, coś jak na zdjęciu ale bardziej naturalnie wyglądające nie tak mocno podkreślone-nie wiem czy dostatecznie dobrze tłumaczę, czy wie pani o co mi chodzi 
Już raz odważyłam się pójść do fryzjera ale pani powiedziała mi że nie zrobi mi trwałej bo będę miała baranka na głowie bo miałam rozjaśniane włosy.
Bardzo proszę napisać czy naprawdę nie ma ratunku i nie mogę zrobić trwałej na moich włosach czy tamta pani poprostu nie chciała tego zrobić.
W dodatku chciałabym zrobić balejaż bardzo delikatny, jaśniejszy blond od mojego z miedzianym ? no z jakimś rudawym miałabym wtedy jasny blond, swój ciemniejszy i rudawy myslę że to by ładnie wyglądało ale nie wiem co z końcówkami jeżeli są już jasne.
Proszę o rade i z góry dziękuję.
|
|
|