Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-22, 11:34   #1433
Karola82
Rozeznanie

Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.

Cytat:
Napisane przez O La La Pokaż wiadomość
I. jak zwykle zasnął ze mną ze smoczkiem w buźce,nagle tak jakby zaczął dlawić się sliną,wyjęłam mu szybko smoczka i podniosłam do góry-całe szczęscie sytuacja zostala opanowana ale napędził mi niezłego stracha!
Zdarzyło się Wam kiedyś coś takiego?
U mnie J. się też czasem krztusi śliną w różnych pozycjach i trzeba ją klepać, na początku byłam przerażona jak nie mogła oddechu złapać, teraz mówię do niej "Julia, głęboki oddech i wdycham powietrze" a ona robi to samo
Cytat:
Napisane przez karolinaP103 Pokaż wiadomość
Mirena jest super jak nie planujesz dzieci-niektóre działania niepożądane mogą pozbawić cię możliwości bycia mamą ( mięśniaki, wrośnięcie wkładki...)
Mirena to rodzaj spirali?
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Nie zauważyłam, być może zależy od potliwości dziecka.
U mnie J. nosi albo gacie i skarpetki albo rajtki, nie zakładam jej rajtuz a na to kapci czy drugich skarpet z ABS bo też jej się pocą stópki.
Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Wiadomość z ostatniej chwili: Marcel podjął dziś pierwsze próby raczkowania, a i zapomniałam Wam napisać, że od wczoraj sam siada! Tak długo na to czekałam! Dzieję się, oj dzieje
Super!

J. bardzo interesuje choinka u moich rodziców, jest wysoko więc dałam jej dotknąć bombek no i szybko się nauczyła że jak się mocniej pociągnie to wyjmie kuleczkę z tego ustrojstwa dzięki któremu bombka wisi i łup o ziemię i tak zbiła pierwszą bombkę i to był koniec przygody z choinką. Dobrze, że ja w tym roku nie rozkładam bo mam tylko taką od samej podłogi.

Nie mam doświadczenie z gorączką ale moja też gorączkuje pierwszy raz od wtorku aż ponad 39 kresek, żadnych innych objawów, kaszlu, kataru.. za to drze się jak opentana, dwie noce bez snu bo śpi tylko na rękach Nie zastałam w przychodni pediatry więc przyjeła mnie Pani dr rodzinny i przepisała 50 mlg. czopki paracetamolu dla dzieci że niby mam dawać po 1,5 jak dziecko waży 8 kg bo 10 mlg. na 1 kg ciała...nic nie pomogło! Na drugi dzień pojechałam do pediatry i powiedział mi że taką dawkę (mimo, że tak pisze w ulotce) to mogę sobie wsadzić... i że mam jej dać z 4 razy na dobę eferalgan w czopkach 150 mlg. bo tatmo to za mała dawka i nic nie pomoże, teraz jest już lepiej ...ale czy Wasze dzieci też tak kiedyś gorączkowały bez innych objawów? Lekarz stawia na to że to wirus i się rozłoży dopiero na święta Ja stawiam na ząbki, widze że idą jej dwójki i trójki górne i cały dół też ma rozpulchniony. Do tej pory miała tylko rosnące wszystkie 4 jedynki