Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co zapisujecie w swoich notesach..?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-22, 12:56   #11
elpii
Rozeznanie

Dot.: Co zapisujecie w swoich notesach..?

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Ja mam dwa notesy: jeden taki zwykły kalendarz na uczelnię, w którym zapisuję sobie konkretne zadania, plany na konkretne dni itd.
Z kolei drugi notes, to taki duży zeszyt w twardej okładce, w którym zapisuję sobie jakieś inspiracje, cytaty, ważne myśli, książki, które chciałabym przeczytać, szkicuję zestawy ubrań, czasem wklejam jakieś ładne obrazki z gazet, wpisuję swoje marzenia, notuję różne zasłyszane ciekawe porady. Ot, taki zeszyt ze wszystkim.
Wlasnie bylam ciekawa kto ma wiecej niz jeden notes moja kolezanka nosi 3 w torebce ,nie umie sie bez nich obejsc.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Diamante89 Pokaż wiadomość
Kiedyś prowadziłam, obecnie nie prowadzę ale zamierzam do tego wrócić.

Poza zapisywaniem rzeczy typu urodziny, terminy egzaminów, spotkań etc. każdego dnia rano zapisywałam w kalendarzu jedną pozytywnie nastrajającą myśl lub sentencję, i jeden lub kilka celów jakie zamierzam tego dnia zrealizować. Wieczorem robiłam krótkie podsumowanie, choćby:"Jupiii!! Udało mi się wysiedzieć na 2,5-godzinnym wykładzie i nie zasnąć!". Potem nieraz z nudów czytając ten notes nie było mowy żeby się nie uśmiechnąć, świetny i sprawdzony sposób na chandrę.

Poza tym polecam robienie jakichś mini rysunków w kalendarzu, najlepiej motywujących do działania. Fajna sprawa
Oj tak! Wlasnie mi przypomnialas ze ja tez tak robilam bedac na studiach ,mialam wtedy notes z gazety "Twój styl " i pisalam w nim np. "co za nudny dzien.." " nie zaliczylam matmy!!" itp
elpii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując