Szukam od dłuższego czasu wątku o kosmetykach z
CLARENY i nie mogę się doszukać.
Zatem jeśli wątek się powtarza z góry przepraszam.
Ciekawią mnie bardzo recenzje tej firmy na temat kilku produktów. Już od dawien dawna szukam dobrej , a przede wszystkim skutecznej pielęgnacji mojej cery i zastanawiam się nad kosmetykami z firmy CLARENA.
Czy miałyście jakieś doświadczenia z tymi kosmetykami ?
Moja cera jest bardzo wymagająca. Czoło mam w porządku , natomiast nos - pełno wągrów , pory rozszerzone , brak jednolitego koloru skóry , skóra wg mnie jest szara bez życia , bez blasku , a o brodzie to już nie wspomnę. Z brodą mam największy problem gdyż , jest to raj dla moich zaskórników , ropnych syfków, blizn potrądzikowych , czerwonych plam i nie wiem jak się tego pozbyć
Ze swoją cerą walczę od tylu lat i nie mogę tej walki zwyciężyć.
Byłam u dermatologa , ale antybiotyki w postaci maści nie pomogły ,wręcz pogorszyły stan,.Terapii hormonalnej nie chce stosować z wielu względów i chciałabym jednak pozostać przy pielęgnacji domowej.
Jeszcze niedawno było wszystko w porządku z moją cerą do czasu kiedy nie dostałam okresu. Dostałam wysyp na brodzie. Znowu skusiłam się do wyciśnięcia tych cholernych ropnych syfków i jaki efekt ? Czerwone plamy na brodzie + blizny po dawnych krostach ehh..
Do rzeczy. Patrząc na niektóry kosmetyki z CLARENY dokładnie na linię z kwasami bardzo mnie zainteresowały natomiast boję się czy nie pogorszą stanu mojej skóry no i czy nie wyrzucę pieniążków w błoto , bo generalnie rzecz biorąc te kosmetyki nie są takie tanie .
Bardzo proszę o pomoc