2011-12-27, 10:56
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Napisane przez DiamondMe
najgorsze jest to że nastepna wizyte u dermatologa mam na marzec, bo juz nie chodzer prywatnie. nie stac mnie. wtedy porozmawiam z nim o leczeniu izotekiem. u mnie problemem sa te nieschodzace ślady. faktycznie głowne zstaja na polikach. Z brody i czoła schodza ładniej. no i tez wychodza tak jeden obok drugiego. ehh wygladam jak koszmar naprawde. skora wiecznie mi sie łuszczy od zoracu  (( boze ile bym dala zeby miec taka cere zeby rano wstac i moc wyjsc np pokazac sie komus bez skrepowania. marze o tym/.
postanowilam faktycznie wprowadzic zmiany w diecie. jesli chodzi o gluten to postaram sie ograniczyc. chleba nie jem w ogole prawie, bo po prostu nie lubie piewczywa. ale jem makarony. jem tez duzo przetworów mlecznych, jogurtów. Ale miałam niby test alergiczny robiony i było ok. Ale mam bardzo wysokie IGE ten czynnik alergiczny, ale nie udalo sie wykryc na co. wyszlo mi średmi wynik na roztocza wiec to raczej ciezko wyeliminowac ;/ twarz wycieram zawsze papierowymi recznikami. poduszke zmieniam dosc czesto. ehhh
jest moze gdzies opisana jakas dieta dla tradzikowcow taka wszystko rozpisane co woln a co nie?
dziekuje w ogóle za odzew ;( naprawdę to doceniam
|
nie ma moim zdaniem czegoś takiego jak 'dieta dla trądzikowców'...przeżywał am to co Ty(bo teraz już jest dużo lepiej) i też chwytałam się różnych sposobów naprawdę, mi np. pomogło jak nie jadłam czekolady(choć ją niestety kocham) i fast-foodów-->ale to ogólnie jest niezdrowe
to jest jednak bardzo indywidualne, kiedyś czekolada mi nie szkodziła, później nagle zaczęła, podejrzewam ze tu dużo ma do rzeczy psychika, po tym jak się nasłuchałam o jej szkodliwym wpływie może sama to sobie wmówiłam, to jest możliwe poza tym podobno stres też wpływa na stan cery ale przecież nie tylko cery
dlatego moim zdaniem jeśli Ci to odpowiada warto przestawić się po prostu na zdrowy tryb życia(zdrowy ogólnie), ja tak zrobiłam i teraz jest mi z tym naprawdę dobrze...
nie należy popadać w paranoję że jak zjem kostkę czekolady to koniec, jak zjem biały chleb to już zaraz wyskoczy mi pryszcz, wszystko z umiarem jak we wszystkim, wg. mnie dieta może pogorszyć, może polepszyć, ale nie może wyleczyć-od tego są leki i dermatolog(pomijam przypadki alergii pokarmowych)
|
|
|