2011-12-27, 13:40
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta 1200 kcal, najlepsza, najzdrowsza. Ktoś dołączy?
Jeśli mogę to i ja się dołącze Mam 22 lata 167 cm wzrostu i waże 77 kg do tego mam figure jabłka i wszystko odkłada mi się na brzuchu i pupie. Ostatnio pomyślałam, że jeśli nic z sobą nie zrobie to niedługo dobije do 80 kg a to już dla mnie taka psychologiczna bariera, po której bym się chyba totalnie załamała. Chciałabym do wakacji zrzucić 10 kg a już totalnym marzeniem jest zobaczenie 5 na początku to cel pierwszy, drugi to nauczyć się jeść i gotować w zdrowy sposób, bo to co ostatnio wyczyniam ze swoją dietą to istny dramat (żywie się prawie wyłącznie żarciem na wynos, fast foodami, słodyczami, kawą i alkoholem). Główną przeszkodą w prowadzeniu zdrowszego trybu życia jest praca i uczelnia - pracuje na cały etat, do tego studiuje dziennie (obecnie na urlopie dziekańskim) do tego jeszcze robie prawo jazdy. Zdaję sobie sprawę, że to trochę wymówka, bo w końcu jak byłam młodsza nie pracowałam i miałam więcej czasu, a mimo to nadmiarowe kilgoramy się zbierały. Niemniej liczę, że udzielanie się w takim wątku pomoże mi się troche zmobilizować do pracy nad sobą ufff ale mi wypracowanie wyszło
|
|
|