Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze domowe zwyczaje
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-29, 12:51   #77
_Matilde_
Biała Dama

Dot.: Nasze domowe zwyczaje

Po domu chodzę w ubraniu „domowym”, właściwie nie różniącym się od wyjściowego niegalowego, oprócz stopnia zużycia. Najczęściej są to dżinsy (dla mnie to najwygodniejsze spodnie) i jakiś sweterek. Takie domowe ubranie się spokojnie nadaje żeby wyjść w nim do sklepu, czy z dzieckiem na spacer. Maluję się podkładem itp. tylko okazyjnie, do pracy/ na uczelnię wystarczy krem matujący, tusz i błyszczyk, w dni wolne ograniczam się do kremu i pomadki ochronnej.
Moich ręczników używam tylko ja, trzymam je w pokoju i zabieram ze sobą idąc do łazienki. Sprzątam kiedy potrzeba, nie w ściśle określone dni tygodnia. Pościel innych domowników prasuję jeśli jest gładka, ja osobiście preferuję korę prasowania niewymagającą.
Nie toleruję ubrań leżących na wierzchu, wszystko chowam do szafy, kosmetyki na ich półkę, ewentualnie do kosmetyczki którą nawet przeżyję na stole w wyjątkowych sytuacjach. Za to na stole i na szafce przy łóżku zawsze leży długopis, pilniczek do paznokci i chusteczki.
Ścielę, wietrzę pokój codziennie. Jem u siebie w pokoju czytając przy tym książkę lub gazetę, w ogóle jedząc sama nie mogę nie czytać. Większość czasu spędzam u siebie, mieszkam w domu rodzinnym w określonej części domu (2 pokoje), ale zajmuję się na ogół częścią rodziców też w kwestii sprzątania itp. (Jest jeszcze część mojego brata i jego rodziny ;>)Większosć czasu poza pracami w domu spędzam u siebie, mam złe relacje z ojcem więc wolę siedzieć u siebie i nie psuć sobie nerwów.
Najbardziej nie lubię sprzątania kuchni, bo rodzice budując dom zaprojektowali dużą i zimną kuchnię z kamienną podłogą nie przewidując że na stare lata będzie im od tej podłogi zimno w stopy, więc teraz w kuchni leży dywan na podłodze i wyobrażacie sobie pewnie ile trzeba włożyć wysiłku żeby on był czysty. W kuchni zawsze się czymś chlapnie na podłogę, kanapka spadnie masłem na dół, szczególnie jeśli używają jej starsi ludzie… Masakra, ale cóż. Łazienkę bardzo lubię sprzątać, bo i musi być ona czysta żebym się mogła spokojnie umyć i ogólnie lubię to pomieszczenie więc je sprzątam praktycznie codziennie.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując