Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rottweilery - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 18:40   #84
Rottie
Zadomowienie

Dot.: Rottweilery. Porozmawiamy? ;)

Cytat:
Napisane przez Agrh Pokaż wiadomość
o jezu , że nie ma rasowego psa się czepiacie. wcale takie nie są gorsze niż z rodowodem, ja tam wolę zwykłe kundelki niż jakieś rasowe.
To nie o to tu chodzi. Zanim się wypowiesz lepiej doczytaj.
Wiesz, kto to są pseudohodowcy? To ludzie rozmnażający psy dla pieniędzy. Nie patrzą na ich geny, na choroby, które nieśli przodkowie, na wady. Na nic. Rozmnażają, bo takie psy szybko się sprzedają i to dobry zarobek. To nic, że ze szkodą dla zwierząt. Później psy chorują, wyglądają jak wyglądają (spójrz na yorki dziś i 8-10 lat temu, nie tylko pod względem wyglądu) i słyszy się o agresywnych rottkach czy astach. Nie ma agresywnych rasowych psów, bo prawdziwi hodowcy dbają o geny i przekazują psy odpowiedzialnym ludziom (najczęściej, bo nikt nie jest w stanie przewidzieć wszystkiego), w każdym razie robią wszystko dla dobra psów. Pseudohodowcy nie mają pojęcia o psach (gdyby mieli, to by mieli świadomość czym grozi takie głupie rozmnażanie) a rozmnażają.
Nie jarają Cię rodowody? (W sumie nie wiem, co komu przeszkadza rodowód. Powiniście być właśnie dumni z tego, że macie psa z papierem i nie wesprzeliście kolejnego kretyna, który traktuje psy jak maszynki do zarabiania pieniędzy) To weź psa ze schroniska albo w typie rasy (a nawet rasowe się zdarzają i to wcale nie rzadko) z adopcji. Cięzko? Nie, wystarczy ruszyć głową i się douczyć.

Jesteśmy istotami rozumnymi, więc powinniśmy patrzeć dalej, niż na czubek własnego nosa. Nie będzie popytu, to nie będzie podaży, a jak nie będzie podaży, to nie będzie milionów psich nieszczęść!

Mój Iwanek, który był kupiony na giełdzie, a później oddany do uśpienia, bo 'agresywny'
Iwan miał szczęście, ale miliony psów trafia do uśpienia lub do schronu.

Edytowane przez Rottie
Czas edycji: 2011-12-29 o 18:42
Rottie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując