Wątek
:
chna
Podgląd pojedynczej wiadomości
2005-01-21, 09:59
#
2
hair
Rozeznanie
Re: chna
nadija napisał(a):
> Witajcie
> mam jeszcze jedno pytanie: czy po farbowaniu włosów "normalna" farbą można zastosować chnę?
podobno tak, jesli to ten sam odcien.
>szłyszałam, że obciąza ona włosy-ja mam dość sztywne i ciężkie-czy to im nie zaszkodzi?
To prawda. Z jednej strony to plus bo wlosy wydaja sie grubsze i gesciejsze. Z drugiej strony to minus dla kogos kto ma raczej cienkie wlosy (tak jak ja) bo sa troche obciazone (zamotalam
).
>czy ona rzeczywiście odżywia włosy?
Otacza je taka warstewka ktora chroni wlos przed sloncem, suszarka itd itd. Plusy i minusy tej sytuacji jw
>czy można w ten sposów wyrównać kolor (farba chwyciła je niezbyt równo), czy może zabarwią się one nierównomiernie?
Zawsze zabarwia sie nierownomiernie. Po farbowaniu chna uzyskasz efekt roznokolorowych pasemek (mi sie to podoba).
> Jaki w zasadzie odcień daje chna? rudy? ja mam teraz takie czerwonawe i wolałabym bardziej miedziane.
U kazdego wychodzi to inaczej, generalnie czysta chna to klasyczny rudy kolor. Nie pokryje jednak farby i ta czerwien bedzie przebijac.
> czy miałyście/liście jakieś <doświadczenia> przy stosowaniu chny? Dziękuję z góry serdecznie za jakąkolwiek odpowiedź
Farbowalam wlosy chna regularnie przez kilka miesiecy
, jesli masz jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem.
hair
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do hair
Znajdź więcej postów hair