Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - chna
Wątek: chna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-01-21, 09:59   #2
hair
Rozeznanie

Re: chna

nadija napisał(a):
> Witajcie
> mam jeszcze jedno pytanie: czy po farbowaniu włosów "normalna" farbą można zastosować chnę?

podobno tak, jesli to ten sam odcien.

>szłyszałam, że obciąza ona włosy-ja mam dość sztywne i ciężkie-czy to im nie zaszkodzi?

To prawda. Z jednej strony to plus bo wlosy wydaja sie grubsze i gesciejsze. Z drugiej strony to minus dla kogos kto ma raczej cienkie wlosy (tak jak ja) bo sa troche obciazone (zamotalam ).

>czy ona rzeczywiście odżywia włosy?

Otacza je taka warstewka ktora chroni wlos przed sloncem, suszarka itd itd. Plusy i minusy tej sytuacji jw

>czy można w ten sposów wyrównać kolor (farba chwyciła je niezbyt równo), czy może zabarwią się one nierównomiernie?

Zawsze zabarwia sie nierownomiernie. Po farbowaniu chna uzyskasz efekt roznokolorowych pasemek (mi sie to podoba).

> Jaki w zasadzie odcień daje chna? rudy? ja mam teraz takie czerwonawe i wolałabym bardziej miedziane.

U kazdego wychodzi to inaczej, generalnie czysta chna to klasyczny rudy kolor. Nie pokryje jednak farby i ta czerwien bedzie przebijac.

> czy miałyście/liście jakieś <doświadczenia> przy stosowaniu chny? Dziękuję z góry serdecznie za jakąkolwiek odpowiedź

Farbowalam wlosy chna regularnie przez kilka miesiecy , jesli masz jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem.
hair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując