Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mój 2 miesięczny plan odchudzający
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-01, 08:20   #71
zelki
Raczkowanie

Dot.: Mój 2 miesięczny plan odchudzający

Lara- acha to dobrze, kupiłaś lepszy olej lniany, trzymaj zatem w lodówce, są 2 jego rodzaje.
Śmiało możesz używać TEGO oleju w ilości 1-2 łyżki dziennie, z całą pewnością nie utyjesz, przeciwnie, pomoże on w odchudzaniu, zobaczysz. No ale inne nawyki żywieniowe trzeba zmienić
A w dietetyce jak w każdej dziedzinie wszystko się zmienia na przestrzeni lat, jak byłam 20 lat temu u dietetyczki z wagą 75 kg, to dostałam taką dietkę, że dzisiejszym dietetykom włosy by się jeżyły na głowie, a lekarka ta nadal przyjmuje bo sprawdziłam, ale nie wiem czy metody ma te same

Teoretycznie biorąc pod uwagę mój wiek i wzrost waga wydaje się ok, ale mam budowę raczej mocną, najlepiej się czuję i wyglądam ważąc ok 55 i do tego chcę wrócić. Owszem wcinałam słodycze, ale kosztem innego jedzenia, bywały dni, że jadłam tylko słodycze i nic innego. Latem to jakoś przeszło, bo sporo biegałam i moja aktywność fizyczna była duża, a teraz mi się nie chce i błyskawicznie obrosłam tłuszczem.

No to kontynuuję dietę, plan menu nad dziś:

0. Woda z cytrynką /kawka 60 kcal
1. kromka razowca 40 g/tatar z łososia i awokado/papryczka antipasti/
herbata ziołowa -255 kcal
2. jabłko i sok z całej pomarańczy - 235 kcal
3. gotowany indyk ( z rosołku) 200g/ ryż brązowy 60g po ugotowaniu/groszek/ogórek kiszony- 380 kcal
4. garść orzechów laskowych (ok 15 sztuk) 15 g -99 kcal
5. serek wiejski (200g)z pomidorem (100g)-230 kcal
herbata ziołowa

Razem 1250 kcal

Dodam, że codziennie rano piję jawę z 1.5% mleka i słodzikiem i tego sobie nie odmówię.

Edytowane przez zelki
Czas edycji: 2012-01-01 o 13:53
zelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując