2012-01-02, 14:20
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowa Linia - Timotei Organic
Cytat:
Napisane przez karen_walker
O widzisz  to dobrze, że się zaczyna dobrze sprawdzać  widocznie włosy potrzebowały oczyszczenia.
Jeżeli można, to jeśli chodzi o te SLS-y SLES-y itd, to ja po swoich wieloletnich obserwacjach stwierdzam, że raz na jakiś czas trzeba oczyścić skórę głowy szamponem z tymi składnikami, aby tak porządnie oczyścić skórę głowy. Idealne do tego są szampony Barwy. Ja robię tak raz w tygodniu, bo jak tego nie zrobię to włosy się coraz bardziej przetłuszczają. Delikatne szampony bez SLSów i organiczne są dobre do codziennej pielęgnacji, ale na dłuższą metę - bynajmniej w moim przypadku - sprawiają, że włosy po pewnym czasie coraz szybciej tracą świeżość. Wystarczy, że raz umyję szamponem z SLS włosy i ten efekt mija na jakiś czas, a potem znowu. W końcu doszłam do takiej pielęgnacji, że raz w tygodniu oczyszczam mocnym szamponem skórę głowy i nie nakładam żadnej odżywki, żeby dać skórze i włosom odpocząć. I od jakiegoś czasu włosy mają się świetnie.
Kiedyś uległam tej "histerii" :P przeciwko-SLSowej, ale raz na jakiś czas krzywdy nie zrobią.
Nie wiem, czy Wy też tak zauważyłyście?
|
No fakt, szampon ze sles bywa niezbędny, bo bez tego składnika nie zmyje się z włosów wszystkiego, na przykład najcięższych silikonów.
|
|
|