Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Profil humanistyczny w LO - żałuję tego wyboru...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-02, 15:53   #392
viva91
na przekór do celu

Dot.: Profil humanistyczny w LO - żałuję tego wyboru...

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Ten wątek da się odebrać tylko w jeden sposób, gdy ktoś umie czytać i przeczytał tytuł

No i oczywiście żałuje wyboru, a nie przychodzi i mówi jakie to cudowne był zajęcia z historii, a studia humanistyczne są wręcz fascynujące i dają ogrom możliwości...
właśnie czasami mam wrażenie że nikt pierwszego posta nie czyta, a specjalnie go tak "kolorowo" zedytowałam. baa, niektórzy właśnie jakby na tytuł nie spojrzeli...

a i żeby nie było - studia humanistyczne są fascynujące i dają możliwości, ale dla kogoś kto wie czego chce od życia, a nie dla "humanisty-matematyka-to-zło"
Cytat:
Napisane przez Izulkowa Pokaż wiadomość
Można wiedzieć co studiujesz? Co zdawałaś w ogóle na maturze po tym nieszczęsnym humanie?
Już kilka razy przeglądałam różne kierunki, nie dokładnie jeszcze, bo nie dokładnie. I póki co jedyne co mnie na dłużej zatrzymało to... kognitywistyka Podoba mi się ten kierunek, bo jest to właśnie takie połączenie studiów humanistycznych (logika, filozofia, psychologia) i ścisłych (informatyka, biologia). No ale co, podobać mi się może, trzeba się jeszcze zastanowić co potem może być, a to dośc nowy kierunek i jakie przedmioty na maturze musiałabym zdawać... ech, to moje gdybanie. Musze chyba faktycznie jak najszybciej siąść i zastanowiśc się porządnie nad kierunkiem, bo cóż... czas najwyższy.
Dostałam się na GP. Maturę zdawałam "humanistyczną" (WOS, historia), za późno zorientowałam się, że humanistki ze mnie nie będzie. Ale dobrze napisałam podstawową matmę - co mnie wcale nie dziwi bo zawsze byłam z niej w miarę kumata - i udało mi się dostać dzięki niej.

Ja, gdyby mnie wcześniej "oświeciło" to zdawałabym na maturze geografię. Jest liczona w rekrutacji na wieeele kierunków. Ewentualnie na drugim miejscu jest WOS. O językach nie wspominam, one są zawsze cenione