2012-01-02, 15:53
|
|
|
na przekór do celu
|
Dot.: Profil humanistyczny w LO - żałuję tego wyboru...
Cytat:
Napisane przez kolorowatecza
Ten wątek da się odebrać tylko w jeden sposób, gdy ktoś umie czytać i przeczytał tytuł
No i oczywiście żałuje wyboru, a nie przychodzi i mówi jakie to cudowne był zajęcia z historii, a studia humanistyczne są wręcz fascynujące i dają ogrom możliwości... 
|
właśnie czasami mam wrażenie że nikt pierwszego posta nie czyta, a specjalnie go tak "kolorowo" zedytowałam. baa, niektórzy właśnie jakby na tytuł nie spojrzeli...
a i żeby nie było - studia humanistyczne są fascynujące i dają możliwości, ale dla kogoś kto wie czego chce od życia, a nie dla "humanisty-matematyka-to-zło"
Cytat:
Napisane przez Izulkowa
Można wiedzieć co studiujesz?  Co zdawałaś w ogóle na maturze po tym nieszczęsnym humanie?
Już kilka razy przeglądałam różne kierunki, nie dokładnie jeszcze, bo nie dokładnie. I póki co jedyne co mnie na dłużej zatrzymało to... kognitywistyka  Podoba mi się ten kierunek, bo jest to właśnie takie połączenie studiów humanistycznych (logika, filozofia, psychologia) i ścisłych (informatyka, biologia). No ale co, podobać mi się może, trzeba się jeszcze zastanowić co potem może być, a to dośc nowy kierunek i jakie przedmioty na maturze musiałabym zdawać... ech, to moje gdybanie. Musze chyba faktycznie jak najszybciej siąść i zastanowiśc się porządnie nad kierunkiem, bo cóż... czas najwyższy. 
|
Dostałam się na GP. Maturę zdawałam "humanistyczną" (WOS, historia), za późno zorientowałam się, że humanistki ze mnie nie będzie. Ale dobrze napisałam podstawową matmę - co mnie wcale nie dziwi bo zawsze byłam z niej w miarę kumata - i udało mi się dostać dzięki niej.
Ja, gdyby mnie wcześniej "oświeciło" to zdawałabym na maturze geografię. Jest liczona w rekrutacji na wieeele kierunków. Ewentualnie na drugim miejscu jest WOS. O językach nie wspominam, one są zawsze cenione
|
|
|