2012-01-02, 17:38
|
|
Raczkowanie
|
Trzynastego w piątek - przesądy
Nie wiem, gdzie dać ten wątek, mysle ze tu bedzie ok.
Na ogół nie wierze w przesądy, ale odruchowo zawsze unikam czarnych kotów itp., choc uważam to za głupotę. 
I można stwierdzić że za 2 tyg. spotka mnie niesamowity pech.. Moja 18stka wypada 13stego w piątek. Ogólnie ja sama pogodziłam się chyba z tym, że urodziłam się w "pechowym" dniu i na dodatek 13 w piątek wchodzę w dorosłość (co niektórzy mogą to interpretować jako zrujnowaną dorosłość a ja sama zaczynam w to wierzyć, bo nie należę do "szczęśliwców"..).
Sama początkowo się z tego śmiałam, ale gdy mówiłam znajomym kiedy się urodziłam, bo np. pytali, to wybuchali śmiechem gdy usłyszeli odpowiedź. Zaczęły się gadki, że to pechowy dzień, a mi za każdym razem robiło się przykro i teraz jest coraz gorzej, gdy do 18stki tak blisko 
Teraz z uprzedzeniami czekam na ten dzień i nie sprawia mi to już radości.
Wiadomo, ze nie tylko ja urodzilam sie trzynastego, ale dlaczego akurat 18ste urodziny musze obchodzic w piatek. To jest naprawdę niezly pech ;/
Wiem, ze przesadzam, ale to moi koledzy/koleżanki swoim dokuczaniem mnie poddołowali.. I głównie chodzi mi o jakieś instrukcje od Was.. Jak mam się tym NIE przejmować, jak reagować na głupie zaczepki o 13stym piatku, bo mnie po prostu zatyka i mi jest smutno i boję się że przez taką głupote stracę fajne swięto. I boję się, że zacznę się tak przejmować, że w koncu naprawdę zrobię jakąś głupotę i coś mi nie wyjdzie : /
Edytowane przez Ann1994
Czas edycji: 2012-01-02 o 17:40
|
|
|