2012-01-02, 22:18
|
|
Irenosława Pierwsza
|
Dot.: Pusty związek-razem a jednak osobno
Cytat:
Napisane przez Nugatttowa
Nigdy razem nie mieszkaliśmy, ale spędzamy razem wspólnie sporo czasu.Kiedyś rzecz jasna intensywniej, bardziej atrakcyjnie.
Czy po 10latach związku to norma?skończyć, rozejść się i szukać spełnienia w miłosci gdzie indziej?
Mam marzenia, cele które chcialabym w zyciu osiągnąć.Co raz częściej myślę o założeniu rodziny.Pragnę znaleźć swoje miejsce w zyciu i na ziemi.Boję się, że nastanie taki dzień, kiedy obudzę się z ręką w przysłowiowym nocniku.Obudzę się, a mój dotychczasowy partner powie, że mi dziękuje za "współprace" i odejdzie w swoją stronę...
|
jesteście ze sobą tak długo, nigdy nie myśleliście o ślubie, o wspólnym zamieszkaniu?
każdy związek trzeba pielęgnować, nawet jak się jest ze sobą 50 lat... 
moim zdaniem trochę inaczej wygląda związek, kiedy się ze sobą spotyka, a inaczej kiedy się mieszka/ prowadzi wspólne gospodarstwo...
pewnie, że po jakimś czasie przychodzi pewien rodzaj spokoju... praca, odpoczynek, obowiązki domowe i czasami człowiek gubi się w tej codziennej szarości, dlatego trzeba sobie jakoś wszystko urozmaicać i podkolorowywać - zróbcie coś czego nigdy nie robiliście, wyjedzcie gdzieś na weekend i może pomyślcie o wspólnym mieszkaniu, jest to możliwe?
Czas edycji: 2012-01-02 o 22:19
|
|
|