2012-01-06, 20:33
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobić z "ciotkami" na weselu? :)
Cytat:
Napisane przez rodzyneq84
Nie rozumiem dlaczego najeżdżacie na dziewczynę i pomysł jej mamy i teściowej? Ja robiłam małe wesele, na które nie zaprosiłam stada znajomych rodziców i sąsiadów. Nawet poprawin nie było, a to że zarówno moja mama jak i teściowie zaprosili po weselu gości do siebie na imprezy poweselne to co mi do tego? Ja dałam im wódkę która została z wesela bo, za nią zapłacili i tyle.
I sama byłam na takiej imprezie. Kolega z pracy TŻ zamiast przynosić weselną po weselu syna do pracy zrobił imprezę w domu.
|
Nikt na nikogo nie najeżdża po prostu mamy swoja zdanie i nikt nie najeżdża na dziewczynę, tylko uważamy, że takie pomysły ze strony rodziców/teściów są ciut nie na miejscu, ale każdy swój rozum i zdanie ma 
My zrobiliśmy tak jak chcieliśmy mimo tego, że rodzice moi płacili za połowę, a drugą połowę płaciłam ja z mężem a, że teściowie się wtrącali, to już inna para kaloszy i nie braliśmy ich zdania pod uwagę oczywiście w niektórych kwestiach radziliśmy się rodziców z racji tego, że ich pieniądze były przeznaczone na część rzeczy, ale w kwestii gości nie było problemów
|