2012-01-07, 08:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawiarka
Cytat:
Napisane przez KarolinaK
Dawno temu taka mialam. Jedyne o czym musisz pamietac jaka kawe kupic do niej  . Na opakowaniach sa oznaczenia. Jeden rodzaj jest do ekspresu a drugi do zaparzacza wlasnie. Kawa jest ta sama ale inaczej mielona. Zreszta popatrz na oferty bo czasem ekspres do kawy mozna dostac bardzo tanio. Ja moj Braun kupilam za 5 Euro a sluzyl mi przez lata. No a kawa stoi dlugo ciepla  .
|
ekspresu do kawy nie chce Nie mam miejsca aby go postawić, a poza tym unikam wszelkich kuchennych artykułów które są zasilane prądem. Kawiarkę stawia się na gazie, a to dla mnie duża oszczędność.
Troszkę poczytałam o kawiarkach i mam strasznie ochotę na Bialetti Venus ze stali nierdzewnej na 4 cups.
Stal nierdzewna jest dużo zdrowsza od aluminium, łatwiej utrzymać ją w czystości. Firma włoska Bialetti produkuje bardzo dobre kawiarki, to nie jest żadna chińszczyzna. A 4 cups dlatego, że można zrobić kawę na jedną polską filiżankę. W kawiarkach nie można robić mniejszej ilości kawy niż jest do tego przeznaczona. Tylko ta cena... Kosztuje 85 zł a to już nie jest mało.
|