2012-01-07, 12:41
|
#171
|
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2010-04
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 1 329
|
Dot.: Nasze dziwne pomysły i przyzwyczjaenia w kuchni.
Ciekawy temat 
- herbata obowiązkowo z 3 łyżeczkami cukru i duuużą ilością cytryny (bez cytryny nie wypiję)
- masło obowiązkowo pod dżem, miód, nutelle
- pasztet już bez masła
- placki ziemniaczane na ostro (sos pieczarkowy, grzybowy lub po węgiersku), NIGDY z cukrem czy śmietaną chociaż mój tata tak jada i widzę, że to popularne 
- kisiel, budyń tylko na ciepło
Mój tata jada zimny budyń polany sokiem np. malinowym - bleee
- lubię surowe ziemniaki, buraki i kalafior
- ptasie mleczko, delicje obgryzam tak jak niektóre z Was
- z gołąbków ściągam kapustę i zjadam sam środek z sosem pomidorowym
- wędliny muszą być bez tłuszczu i żyłek
- zupa pomidorowa tylko z ryżem
- keczup tylko do pizzy, gotowanych/pieczonych kiełbasek, parówek
- musztarda tylko do kiełbasek i parówek
- nie lubię zapachu kawy i w ogóle jej nie pije
- a kakao to już w ogóle dramat, nie piję a zapach przyprawia mnie o mdłości i ten kożuch... Trauma z przedszkola 
- nie zjem wątróbki, flaczków, salcesonu, galaretek mięsnych i tym podobnych
Mój brat jada surowe ogórki maczane w cukrze i słone paluszki z masłem...
A tż do jajecznicy wrzuca to, co ma pod ręką ( ser żółty, wędlina, pieczarki, keczup, majonez), niezła paćka się z tego robi.
Edytowane przez nancy822
Czas edycji: 2012-01-07 o 12:49
|
|
|