Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze domowe zwyczaje
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-07, 22:09   #293
201605091007
Konto usunięte

Dot.: Nasze domowe zwyczaje

Lektura tego wątku uświadomiła mi, że z jednej strony jestem całkiem normalna, a z drugiej straszne ze mnie dziwadło

1. Po domu hasam w skarpetkach lub na bosaka. Nienawidzę kapci i jestem wręcz chora, gdy ktoś mi je wciska na siłę u siebie w domu.
2. Ręczniki zmieniam co tydzień, mam osobny do ciała i do włosów.
3. Pościel zmieniam mniej więcej co miesiąc.
4. Wchodząc pod prysznic, muszę najpierw polać wodą stopy
5. Jedzenie na talerzu nie może się ze sobą stykać.
6. Nie potrafię jeść cudzych sałatek. Zawsze są albo źle doprawione, albo jakoś krzywo pokrojone... Znajdę milion powodów, dla których moja własna sałatka jest lepsza
7. Wracając do domu muszę umyć ręce i przebrać się w domowe ciuchy (spodenki, bokserka/bluza).
8. Przed snem koniecznie muszę iść siku
9. Uczę się tylko ze stoperami w uszach.
10. Jeśli udaję się w jakąś dłuższą trasę, nie ważne czy samochodem czy na nogach, muszę mieć ze sobą ipoda
11. Nie lubię chować rzeczy, bo potem nie wiem gdzie co jest. Na moim biurku wszystko leży luźno i zazwyczaj chaotycznie, ale nie ma sensu tego układać, bo za chwilę znowu to wszystko rozpierdzielę za przeproszeniem
12. Lubię mieć włączony telewizor w tle gdy przeglądam internet, ale za to przy muzyce już nie mogę się skupić na tym, co akurat czytam
13. Do spania muszę mieć ciemności egipskie i ciszę absolutną.
14. TŻ zawsze narzeka, że zanim zasnę, to wiercę się jakieś 15 minut w łóżku, szukając jak najwygodniejszej pozycji
15. Śpię w skarpetkach, chyba że jest na prawdę upalne lato.
16. Naczynia od razu wkładam do zmywarki, nie toleruję brudnych talerzyków na biurku. Co innego z pustymi kubkami po herbacie. Bywa tak, że czasem wynoszę po kilka na raz
17. Nie lubię jeść przy komputerze, robię to tylko jeśli na prawdę nie mam czasu.
18. Nie zasnę bez zmycia makijażu.
19. W sezonie jeśli tylko temperatura na to pozwala, okna w ogóle nie zamykam.
20. Generalne sprzątanie mam w soboty, w tygodniu tylko, jeśli faktycznie zajdzie potrzeba.
21. Dzień w piżamie zdarza się, ale bardzo rzadko (najczęściej gdy jestem chora). Włosy myję max co 2 dni, makijaż robię tylko, jeśli gdzieś wychodzę.

i uwaga, hit!
22. Papier toaletowy musi być zawieszony tak, żeby rozwijał się w moją stronę, a nie w stronę ściany
201605091007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując