Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chcę mieć psa - pytania, problem z wyborem, jak się przygotować - WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-25, 20:22   #281
czarny kot
Zakorzenienie

Dot.: Pieski miniaturki

Mecza swoje suki "hodowcy" sprzedajace pseudorasowe zwierzaki za kilkaset zlotych, kryjac je kilka razy w roku, byle wiecej. Tak samo szczeniaki karmione ziemniakami bo taniej.
Wybacz ale mam nierasowego psa u babci po rodowodowych rodzicach i nie polecam nikomu! Jak pies dorosl okazalo sie ze jest chory. A wlasiciele rodzicow byli tacy mili, tak kochali swoje zwierzaki. Zupelnie jak ty rozmozyli suke z milosci i zeby nowi wlasciciele mogli pokochac zwierzaka za grosze. Przez to skrzywdzili naszego psa!! Pies teraz cierpi, dysplazja nie jest uleczalna choroba. A wlasciciel o tym nie powiedzial ani slowa. Mogl nawet nie wiedziec, ale przez jego niewiedze cierpi pies. Po to sa wystawy. Jeden dzien w roku jest do przezycia dla suki, tak samo suki hodowlane w prawdziwych hodowlach kryje sie raz w roku.

Nigdy nie kupie nierasowego(czytaj bez rodowodu) psa. Tylko tez zebys nie myslala, ze kundelki uwazam za gorsze. Nic bardziej blednego. Jak chcesz psa do kochania to wszystko jedno czy jest to typowy kundelek, czy wyglada jak golden. Mi wszytko jedno, ale nie zaplace za takiego bo nie mam pojecia jaki ma naprawde charakter i nie wiem czy na jego utrzymanie wydam malo kasy czy setki zlotych dodatkowe na leczenie, jak w przypadku naszego psa, ktory mial byc owczarkiem niemieckim. Napewno nie wespre ludzi produkujacych takie psy (bo najczesciej inaczej tego nie da sie nazwac).

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując