Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Klub AMW- Anonimowe Młodo Wyglądające :D
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-08, 02:37   #998
Globtroterk
Przyczajenie

Dot.: Klub AMW- Anonimowe Młodo Wyglądające :D

Witam wszystkich

To może i ja się tu dopiszę (przepraszam za zaburzenie ciągłości rozmowy )

Jestem bardzo drobna, mam tylko 1.60 wzrostu, w tym miesiącu kończę 20 lat... a ludzie dają mi 12-16. I niestety problemy z tego powodu mam dosyć często.

Ostatnio kupowałam papierosy w sklepie.. wyglądało to mniej więcej tak:
(od razu wyciągam dowód i proszę o paczkę papierosów) Pani przy kasie pyta się drugiej
"o tutaj dziewczynka chce kupić papierosy, sprzedać?"

Mimo że pokazałam dowód (a potem jeszcze dodatkowo dwa inne dokumenty) panie stwierdziły że to wszystko "nie jest moje" i papierosów mi nie sprzedały. Nie musze chyba dodawać że przy tym patrzyły się na mnie z politowaniem.

Poszłam do innego sklepu. Tam już dostałam to co chciałam, ale nie obyło sie bez komentarza "żeby taka młoda papierosy paliła.. i jeszcze miała 20 lat skończone!"

Albo jeszcze taka sytuacja.. dwa lata temu (18 lat, ale dowód jeszcze nie wyrobiony) razem z kolegą kupowaliśmy alkohol na imprezę. Kiedy mój znajomy podszedł do kasy, pani stwierdziła że nie może mu tego sprzedać, bo na jego dowodzie jest rysa (oczywiście patrzyła się wtedy na mnie).... chyba łatwo sie domyslić z jakiego powodu odmówiła sprzedaży

Bardzo rzadko kupuję alkohol i papierosy i za każdym razem pytanie o dowód zadane jest opryskliwym tonem. Jakiś czas pracowałam w sklepie i tam też klienci nie traktowali mnie poważnie.. często słyszałam "taka młoda a już pracować musi..." W tym roku zaczęłam studia i kiedy jestem na terenie uczelni, mam wrażenie że wszyscy na mnie patrzą...

A najgorsze z tego wszystkiego jest to, że jestem bardzo nieśmiałą osobą. Często przy rozmowie z innymi zaczynam się jąkać, mówić za szybko, plątać się w tym co mówie... a przez to naprawdę sprawiam wrażenie jakbym miała tyle lat, na ile wyglądam. I przez to czuję sie jeszcze mniej pewnie.. koło się zamyka.

Uff.. musiałam się wyżalić.. przepraszam za taki długi post na wstępie

Edytowane przez Globtroterk
Czas edycji: 2012-01-08 o 02:41
Globtroterk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując