Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona II ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-08, 12:21   #1409
201609062117
Konto usunięte

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Pinkswan, pewnie Cię zaskoczę, ale produkty standardowe, czyli masło, mleko, serki, ryż itp. są w prawie identycznej cenie co w każdym innym hipermarkecie (różnica na pełnym koszyku zakupów wynosi ok. 5 zł między Almą a resztą). Alma nabija kasę tylko na produktach specjalnych, tzw. eksluzywnych.
Nie zaskoczysz mnie, bo zapewne każde miasto ma "swoje ceny". U mnie jest różnica nawet na tych podstawowych produktach. Wiadomo jeśli pójdę tam z doskoku to nie zemdleję przy kasie, że zapłacę te kila, kilkanaście złotych więcej ale sumarycznie to będzie duża różnica.
Ostatnio niemiło się zaskoczyłam ceną żurawinowego dżemu: kupiłam go w Auchanie za bodajże 3zł a dzień później w Almie ten sam był w "promocyjnej" cenie za 7zł.
Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Moja koleżanka pracowała w CH w sklepie przy Piotrze i Pawle (nieco lepszy sklep spożywczy-to chyba nie jest marka ogólnopolska,dlatego wyjaśniam).Miała porównanie cenowe - w tym PP mnóstwo rzeczy było tańszych niż w Tesco.
PP mam blisko siebie i podobnie jak z Almą dużo produktów jest w cenie wyższej niż standardowo. Ale w przeciwieństwie do ww. produkty codziennego użytku czyli nabiał, pieczywo są analogiczne do lidla czy biedronki a świeższe. Ja uwielbiam kupować tam sery i tofu, którego nigdzie indziej nie moge znaleźć
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując