2012-01-08, 12:26
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak znaleźć pracę-wątek dla tych,którzy naprawdę CHCĄ PRACOWAĆ
Cytat:
Napisane przez Melissa86
Pisałyście,że każde CV powinno być pisane pod konkretną ofertę pracy. I tu chodzi mi o doświadczenie zawodowe. Załóżmy,że szukam pracy z dziećmi. Mam doświadczenie jako pomoc wychowawcy teraz w przedszkolu, jako wychowawca kolonijny, jako animator w centrum zabaw dla dzieci. Ale mam też inne, np. hostessa, koordynator festiwali tanecznych czy pracownik "Żabki". Jak mam to ująć w CV? Te związane z dziećmi dać jako pierwsze, czy jakoś rozdzielić na doświadczenie zawodowe i pozostałe prace? Pytam, ponieważ te prace nie następowały kolejno po sobie, tylko jedne przeplatały się z drugimi.
|
To może zbierz doświadczenia związane z Twoim celem zawadowym w jakąś sekcję typu "kwalifikacje zawodowe i umiejętności / osiągnięcia" i tam szczegółowo opisz swoje doświadczenia, które będą pomocne w pracy, o którą się starasz (w nawiasach możesz podać daty, miejsce)
A później zrób w CV osobną sekcję "historia zatrudnienia / doświadczenie zawodowe", w której już nie będziesz się tak szczegółowo rozpisywać, a dasz jedynie daty, nazwę i krótki opis stanowiska.
Ale nie jestem specjalistą, więc może moje rady nie są dobre. 
W ogóle to niektóre rady z tej stronki (http://www.cvnet.pl/wzory_cv/categor...-przyklady-cv/ ) wydają mi się ciekawe.
Edytowane przez inamata
Czas edycji: 2012-01-08 o 14:02
|
|
|