|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI
Cytat:
Napisane przez magda170325
- Czy facet, któremu zależy na kobiecie: mówi do niej "rób co chcesz", nie odpisuje na smsy, odsuwa się od niej, nie okazuje uczuć, nie potrafi pierwszy wyciągnąć ręki na zgodę, woli znajomych od niej? NIE.
- Czy robi wszystko, żebyś sama odeszła ? TAK. Bo jemu już nie zależy, obojętne mu to czy razem będziecie, daje Ci wolną rękę.
- Znasz go od 4 lat  super. Tylko, że ludzie znają się po 20,30 lat i wtedy często wychodzi, ze tak na prawdę nie znają WCALE osoby, z którą mają do czynienia...
|
Magda ma rację.
Ewidentie robi wszystko byś to Ty zerwała i zdjęła z niego "ciężar" tej decyzji.
Też byłam w tak długim związku, mało tego działo się to dokładnie 2 lata temu, ja miałam 23 lata, on też. Na początku było tak jak mówisz. Co raz mniej dla niego się liczyłam, ważniejsi byli inni, nigdy nie potrafił przeprosić, po prostu wiedział, jak bardzo jestem ślepo zakochana i może zrobic ze mna wszystko, wiec nawet nie specjalnie udawal, ze jest dobrze. Czekal tylko na lepszy moment do zerwania, moment kiedy poznal inna. Z poczatku tlumaczyl sie, ze nasz zwiazek byl za powazny jednak jeszcze dla niego, ze on sie nie wyszalał itp, ale nowa panne juz zaczał obracac kiedy jeszcze bylismy ze soba, oczywiscie w tajemnicy. Ja mialam juz pozniej tylko pretensje do siebie, ze dalam sie tak oszukac i wczesniej nie zareagowalam, a nie zrobilam tego z tego samego powodu, o ktorym mowisz Ty - strachu przed samotnoscia. Ale co mi to dalo? I tak ta samotnosc przyszla, niektorych rzeczy nie da sie uniknac, mozna tylko odsunac w czasie, ale czy to jest lepsze rozwiazanie? Dzisiaj moge powiedziec, ze nie. Moze tyle rzeczy by sie nie wydarzylo, moze tak bym nie cierpiala, ale po czesci sama sobie na to pozwolilam. Wiec badz twarda i nie boj sie, wiele z nas przez to przeszlo, jednym sie od razu udaje, innym nie. Pociesze Cie, choc moze w teraz to nie uwierzysz, spotkasz faceta, ktory naprawde Cie doceni, bedzie dla Ciebie dobry i znow bedziesz szczesliwa.
|