Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - oczy w szklach kontaktowych
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-26, 09:25   #5
annemon
Zadomowienie

Dot.: oczy w szklach kontaktowych

Cytat:
Napisane przez stokrocia Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn,ktore sa krotkowidzami i nosza szkla kontaktowe.
Musze nosic okulary,od czasu do czasu chcialabym odmienic swoj wyglad i wychodzic bez okularow.
Od jakiegos czasu zaczelam sporadycznie nosic szkla kontaktowe-1 dniowe FOCUS DAILIES - Ciba Vision. Sa niezle. Czy mozecie polecic jeszcze jakies 1 dniowe szkla kontaktowe?ktore wg was sa najlepsze?
i drugie pytanie-zauwazylam,ze noszac szkla kontaktowe moje oczy jakos dziwnie wygladaja w lustrze,jakby mniejsze, nazwalabym "wytrzeszczone" inaczej calkiem wygladam-porownujac swoje zdjecia w szklach kontaktowych i bez nich. Czy tez macie taki problem? czy oko za jakis czas moze sie przyzwyczaic do szkiel kontaktowych jak sie bedzie je czesciej nosic i wtey oczy beda wygladaly normalnie?
jak to jest?
bardzo prosze o odp
Ja używam tylko soczewek trzymiesięcznych, więc nie znam żadnych jednodniowych. A może mogłabyś nosić soczewki na stałe, zamiast raz na jakiś czas jednodniowe? Czy masz jakieś przeciwwskazania?
Jeśli chodzi o drugie pytanie, nie zauważyłam u mnie różnicy w wyglądzie oczu z soczewkami i bez nich. Nawiasem mówiąc, jeśli oczy są wytrzeszczone, to wydają się większe, nie mniejsze, jak napisałaś. Oczy mogą wyglądać inaczej, gdy porówna się ich wygląd w okularach i soczewkach, zwłaszcza gdy jest spora wada wzroku. Ale różnica z soczewkami i bez? O tym nie słyszałam i u siebie tego nie widzę, jak napisałam. Zresztą oczy z czasem przyzwyczajają się do soczewek, u mnie nastąpiło to już po kilku dniach. Pewnie u Ciebie też niedługo tak będzie i zapomnisz o okularach.
annemon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując