2012-01-09, 11:51
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapraszam do wspólnego odchudzania pt. "Będę szczupła" :-) cz. II
Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy
Ja sobie robię średnio co drugi dzień  Tylko później mnóstwo do mycia 
|
Oj, ja też nie lubię zmywać po tych moich dietetycznych wyczynach na naczyniach Dlatego czasem z lenistwa kupuję sobie soczek marchwiowy jednodniowy Marwit Tylko drogie to jak nic!
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------
Cytat:
Napisane przez EdytaPrzybysz
Witajcie. 
Chociaż jestem z innych wątków, to po
1. to gratuluję zaciętości i w grupie na pewno wam się uda, a po
2. 1000 kcal to trochę za mało. Oczywiście wszystko zależy od zapotrzebowania i ewentualnych problemów zdrowotnych (np. niedoczynność tarczycy) lub ewentualnych problemów z przemianą materii, ale ogólnie zapotrzebowanie na kalorie osoby odchudzającej się powinno wynosić od 1200 - 1500.
Pozdrawiam i trzymam kciuki 
|
Witaj 
Masz rację - ilość kcal podczas odchudzania trzeba dostosować indywidualnie 
Dziękujemy za dobre słowa i pozdrawiamy 
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------
Cytat:
Napisane przez nojusta
Waga dobra rzecz. Sama mam i codziennie rano z niej korzystam. Szkoda tylko, że od długiego czasu na jej wyświetlaczu jest ciągle 7..kg a nie 6..kg.
|
Cierpliwości , a 7 zamieni się na 6 Pamiętam, jak skakałam z radości, gdy u mnie nastąpiła w końcu ta zmiana 
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------
Cytat:
Napisane przez nojusta
Dziekuję za wsparcie. Mam nadzieję, że z Wami się uda.
Zastanawiam się nad jedną sprawą. Czytałam kiedyś, że podstawowa przemiana materii dla kobiet to 1400kcal. Czyli tyle ile potrzeba do dobrego funkcjonowania naszego organizmu. Więc czy 1000 kcal to niezbyt mało. Boję się efektu jo-jo i tego, że przy takiej ilości jedzenia to będę ciągle głodna.
Polecam Wam czasopismo SUPERLINIA. Jest przystosowana do naszych realiów. Są tez tam gotowe przepisy dostosowane do pory roku. A przy tym niedroga, bo kosztuje ok. 5zł.

|
Coś w tym jest, co piszesz 
Hmm... te 1000 kcal dziennie, żeby schudnąć dość mocno weszło w świadomość społeczeństwa, ale czy to faktycznie tak ma być? Możliwe, że to jest tak, jak ze stereotypami...
Muszę koniecznie zajrzeć do tego czasopisma 
A jak idzie dietkowanie?
168 cm; 29 lat
|
|
|