Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-09, 10:37   #4989
stokrotka_
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

hej hej mamuśki

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Kto ma na zbyciu trochę snu? ¿
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja tez poproszę
ja dziś mogę oddać ...bo aż wstyd przyznać..Sara dała mamie odespać wczorajszą imprezkę. spała od od 20...do7.15 pobutka na butle i po butli- do 9.50

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Kochana sis

A Ty tez nie myślałaś by podac Franiowi na noc mm by zobaczyć jak będzie kimał?

Ja jestem tego już coraz bliższa- powstrzymuje mnie tylko wspomnienie zastoi Gdyby nie to (i problemy brzuszkowe) to pewnie już bym w grudniu próbowała
W sumie też trochę sie zastanawiam jak to bedzie z przyrostami mojego klocuszka Bo jak teraz tak dobrze mu idzie to co to będzie jak wprowadzę mm

moja mniej przybiera ale ponoć to normalne,ze na piersi przybieraja wiecej dzieci.

Ech- nie wiem. Może jakbym budzik włączała na noc, jakby mały na dłużej kimnął, żeby się trochę podoić laktatorem

A jeszcze mam pytania co do mm:

- smoki dajecie dalej o wolnym przepływie nr 1?

- podaje któraś mm HA?
Bo małego wysypywało kiedyś od nabiałów. Teraz już jem ( ale w małych ilosciach) i jest oki. Obawiam sie jednak,ze jak dostanie taka sporą porcję nabiału i to prosto w jelitka to mogłoby być nie za fajnie

- te które przechodziły z piersi na mm - od razu dawałyście dawkę jak na opakowaniu jest napisane czy powoli po troszeczkę wprowadzałyście?
1. My od niedawna na butli...więc stosuje 1 z 2 Sara na początek by sobie nie poradziła pewnie. ale jak wprowadze kleiku łóżke do mleka to dam 2 na próbę.. póki co bebilon i 1

2. co do dawki...mi poleciła lekarka na początek dawać jedną miarkę mniej.. bo mm jest cięższym mlekiem i żeby nie było przez to problemów z brzuszkiem. więc dawałam 3zamiast 4 na 120 itd.
jeśli będziesz swoje ściągała to możesz zacząć od dodawania miarki mleka do swojego mleka i potem wiecej co trochę

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Do tego jestem rozwalona masakrycznie, choroba mnie rozbiera jeszcze gorzej. Co prawda pediatra twierdzi, że mogę brać wszystkie leki, ale nie jestem przekonana. Czy jakieś theraflu mogłabym wypić, jak myślicie?

kurcze nie wiem... ja łykałam paracetamol..

U mnie Frania będzie pilnować moja mama, więc na szczęście żłobek odpada, ale i tak żal pozostanie.

to masz szczęście... u Nas zdecydowaliśmy się na Nianię. wracam do pracy w marcu..ale na pół etatu.

Dzięki za informację, zastanawiałam się nad tym olejkiem, czy można go stosować, a tak na noc mu zapodam. Franuś nie ma katarku, więc maści nie stosuję.

Boję się tego zanikania, będę walczyć.
nie ma za co mi to poleciła lekarka z oddziału dziecięcego ze szpitala..jedna z lepszych u Nas w mieście (w pl) ale mówiła,że na opakowaniu jest od 3 lat.. więc by nie wlać bóg wie ile. max tak z 3-4 krople na duuży garnek. i nie pod samo łóżeczko dawać tylko tak z metr-dwa dalej

3mam kciuki za Was by obyło się bez walki

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Ja się mogę podzielić. Przespałam dziś 12 h. Aż mi głupio

I przesypia całą noc? A budzi się na jedzenie?
jeśli uśnie miedzy 19-20 to niestety budzi sie miedzy 3-4 ale zje i śpi dalej.
jeśli o 20 ..to śpi czasem do 5 ,a czasem tak jak dziś nawet do ok.7.30.. nie wiem od czego to zależy. w każdym razie.. mamy jedną pobudkę jeśli już.

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

Dzień dobry dziewczynki
My dziś na rehabilitację jedziemy pierwszy raz autobusem (pewnie to nic wielkiego, ale obawy zawsze są.) Mam nadzieję, że ktoś nam pomoże
kciuki za WAS
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

net głodomór

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dobry

my zaraz jedziemy z mała na pobranie krwi...teraz śpuńka, zaraz jemy mleko i w droge. boje sie
Za Was też kciukasy kochane

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Wracam do normalności, tż w pracy dziecko marudne bo tatusia nie ma, a Ty sobie matko radź

aaa, zapisałam Natalcie na basen i startujemy 3 lutego
napewno super sobie Mama poradzi my ten tydzień też prawie same będziemy bo tż nocki zaczyna

super!! ja się dowiedzieć muszę jak u Nas to wygląda. a data świetna

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora