Zakorzenienie
|
Dot.: "Zmienność" zapachowa - nos, mózg, skóra czy emocje?
Cytat:
Napisane przez VI4
Miałam tak z jednym zapachem - Allure edp. Test nadgarstkowy super, w noszeniu super - przez pierwsze trzy godziny. Potem, im bliżej było końca dnia, tym bardziej mnie ten zapach męczył, niemal na krawędzi bólu głowy.
|
ja tak mam z Czarnym Turmalinem - moja wielka nieodwzajemniona miłość Bo co z tego, że jest obłędnie piękny, jak na mojej skórze po kilku godz. robi się mdły i nieznośny 
Cytat:
Napisane przez VI4
Poza tym - wolę przed zakupem ponosić zapach jakiś czas, żeby się przekonać, czy to naprawdę jest muszmieć - primo, perfumy do najtańszych dóbr nie należą, secundo, nie lubię używać zapachów, które są tylko "ładne" - muszą być dla mnie najnaj...
|
o właśnie 
Cytat:
Napisane przez agnyska81
Nie tylko w sferze zapachowej mam tak niesprecyzowany gust, dotyczy to też ubrań, kosmetyków kolorowych, czasem mam wrażenie, że ciągle szukam swojego stylu, próbuję jak najlepiej wyrazić siebie i szukam nieistniejącego ideału 
|
może 
ja po pierwszych miesiącach perfumomanii, obfitujących w nagłe, nieprzemyślane zakupy (i równie szybkie pozbywanie się nietrafionych zakupów ) i odkrywanie nowych zapachów i nut, teraz się uspokoiłam od jakiś 1-2 lat jestem dość stała uczuciowo, jesli chodzi o zapachy (kosmetyki, ciuchy też)
Cytat:
Napisane przez Parabelka
ale pachnienie dłużej niż dwa dni tak samo mnie męczy . Zresztą teraz nawet dwa dni pod rząd nie pachnę tak samo  .
|

u mnie to jest złożone - odbieram zapach jako kolor (dla mnie zapachy "mają" kolory), nastrój, jaki tworzy, skojarzenia, jakie wywołuje... i dobieram pod kątem pory dnia, pogody, koloru ubrań, mojego nastroju, wrażeń i skojarzeń, na które mam ochotę itp.
z jednej strony moje naście flaszek wydaje się czasem za dużo, bo chciałabym pachnieć kilkoma naraz i nie mogę się zdecydować, z drugiej wciąż mam ochotę na kilka nowych sztuk...
Czas edycji: 2012-01-09 o 13:04
|